Apple Benelux

Apple verbetert .Mac

Nieuwe Web Gallery en 10 GB online-opslag

Bunnik - 7 augustus 2007 - Apple kondigt vandaag belangrijke verbeteringen aan voor de onlinedienst .Mac. Een van de belangrijkste verbeteringen is de introductie van .Mac Web Gallery, een nieuwe functie voor het delen van foto's en films via het internet. Met .Mac Web Gallery kunnen leden direct vanuit iLife '08 foto's en films van een adembenemende kwaliteit delen met iedereen die beschikt over een Mac, pc of iPhone. Daarnaast kunnen bezoekers van de .Mac Web Gallery hoogwaardige afbeeldingen downloaden om te printen en zelf foto's toevoegen met behulp van een gewone browser of via e-mail. Andere nieuwe functies van .Mac zijn onder meer een vertienvoudiging van de opslagcapaciteit naar 10 GB, ondersteuning van persoonlijke domeinen voor iWeb-websites en verbeteringen van .Mac Mail.

".Mac Web Gallery is een geweldige manier om foto's en films via het internet te delen met familie en vrienden", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Je kunt je favoriete foto's en films delen met iedereen met een Mac, pc of iPhone, en zij kunnen er hoogwaardige prints van maken en zelf foto's voor je site leveren met behulp van een browser of via e-mail."

Met iPhoto '08, kunnen .Mac-leden met slechts een paar muisklikken een .Mac Web Gallery maken en ervoor kiezen hun albums beschikbaar te stellen aan iedereen, of de toegang te beperken tot specifieke mensen. Bezoekers kunnen kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen downloaden waarmee prints van wel 40 bij 50 centimeter gemaakt kunnen worden, en vrienden en familieleden kunnen ook zelf foto's aanleveren. Door de unieke ervaring die .Mac Web Gallery biedt, lijkt het eerder of je foto's bekijkt met een computerprogramma dan via een website. De kwaliteit van de weergave is altijd indrukwekkend, ongeacht of bezoekers een Mac of een pc gebruiken. Bovendien kunnen de .Mac Web Gallery-fotoalbums in diverse weergaven worden bekeken, zoals in een mozaïek, een raster, een diavoorstelling of een carrousel. Gebruikers kunnen door albums bladeren net zoals ze dat in iPhoto doen, eenvoudigweg door de muis boven een album op de webpagina te houden om zo de foto's in het album te bekijken. Familieleden en vrienden kunnen zelf gemakkelijk bijdragen aan een .Mac Web Gallery leveren door in de browser op de upload-knop te drukken of een e-mail te versturen. iPhoto '08 synchroniseert automatisch en plaatst ingestuurde foto's direct in de iPhoto-bibliotheek van het .Mac-lid. .Mac Web Gallery is speciaal ontworpen voor optimaal gebruik met de iPhone: iPhone-gebruikers kunnen albums bekijken, of een foto maken, een album kiezen en de foto direct in de .Mac Web Gallery plaatsen.

Met iMovie '08 kunnen .Mac-leden hun films gemakkelijk encoderen en uploaden naar hun .Mac Web Gallery. Vervolgens kunnen ze daar in verschillende beeldgrootten worden bekeken, waarbij de grootste beeldgrootte een resolutie heeft die de resolutie van dvd's overtreft. De .Mac Web Gallery kan worden bezocht met een Mac, pc of iPhone. .Mac-leden kunnen aangeven dat hun films gedownload mogen worden, zodat familieleden en vrienden de films zelf op hun computer, iPod, iPhone of Apple TV kunnen bekijken.

.Mac-leden beschikken nu over tien keer meer opslag om foto's en films te delen, te e-mailen, websites te hosten en back-ups van belangrijke documenten te maken. De capaciteit voor afzonderlijke gebruikers gaat van 1 GB naar 10 GB, gebruikers van het .Mac Family Pack gaan van 2 GB naar 20 GB. Leden kunnen ervoor kiezen 10 GB extra opslagruimte te kopen. .Mac-leden kunnen grotere bijlagen bij e-mailberichten versturen en ontvangen - tot wel 20 MB - en ongewenste mail beter beheren dankzij verbeterde spamfilters voor webmail. Met iWeb '08 kunnen .Mac-leden dynamische webwidgets in hun .Mac-website integreren, zoals Google Maps, Google AdSense, .Mac Web Gallery-albums of zogenaamde HTML-snippets, en hun websites hosten via hun eigen persoonlijke domein.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Een jaarabonnement op .Mac kost 99,95 Euro per jaar voor afzonderlijke gebruikers en 179,95 Euro voor een Family Pack, dat bestaat uit een hoofdaccount en vier subaccounts. Klanten krijgen een korting van 30 Euro op het abonnement voor afzonderlijke gebruikers of het Family Pack wanneer ze een .Mac-abonnement afsluiten bij aankoop van een nieuwe Macintosh. Iedereen kan zich aanmelden voor een .Mac-proefabonnement van 60 dagen via www.mac.com.* Afzonderlijke gebruikers kunnen 10 GB extra opslagruimte kopen voor 49,95 Euro per jaar.

Voor .Mac zijn een Macintosh computer met Mac OS X versie 10.3.9 of versie 10.4.3 en minimaal 256 MB RAM vereist. Voor internettoegang is een compatibele internetaanbieder nodig, waaraan mogelijk kosten verbonden zijn. Een breedbandinternetverbinding wordt aanbevolen. Sommige functies vereisen Mac OS X versie 10.4 Tiger en iLife '08 (afzonderlijk verkrijgbaar).

*.Mac-diensten zijn uitsluitend beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder. Jaarabonnement en internettoegang vereist. Onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iLife, iPhone, iMovie, iWeb, iPhoto, iPod en Apple TV zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

---

Juriaan Bosman | PR Manager The Netherlands | Apple Benelux B.V.

Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
The Netherlands
registration number 30063224

Tel: +31-(0)30-6593940
Mobile: +31-(0)6-53865628
Fax: +31-(0)30-6593850
Email: bosman.j@euro.apple.com
Website: http://www.apple.com/nl/pr