Politie Kennemerland

Nieuws van dinsdag 8 augustus 2007

Kennemerland, 08-08-2007

Politie zoekt getuigen poging aanranding

HAARLEM, 6 augustus - De politie onderzoekt de poging tot aanranding van een 21 jarige vrouw uit Velsen. De vrouw fietste omstreeks 04.30 uur op de Rijksstraatweg ter hoogte van het Soendaplein toen zij van achteren werd ingehaald door een man op een fiets. Deze ging naast haar fietsen en probeerde haar vast te pakken. Dit lukte echter niet omdat de vrouw hem een schop gaf. Hierna sneed hij de vrouw de pas af en probeerde haar weer te pakken. De vrouw schopte de man weer en duwde hem weg. Hierop is de man weggefietst, rechtsaf de Pijnboomstraat in. De politie heeft in de omgeving gezocht, maar de man is niet gevonden.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend: blanke man, leeftijd ongeveer 40 jaar, normaal postuur, lengte ongeveer 1.70 m, blond krullend haar, droeg een bril, had een blauwe pet op met een schotsruitmotief en droeg een jas. Hij reed op een zwarte opafiets met grijze fietstassen.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die omstreeks 04.30 uur getuige van het voorval zijn geweest, of mensen die tussen 04.15 en 04.45 uur op de Rijksstraatweg in de omgeving van het Soendaplein / Pijnboomstraat iets gezien hebben dat met deze zaak te maken kan hebben, worden verzocht de politie in Haarlem te bellen via 0900-8844. Ook mensen die op andere wijze over informatie beschikken die van belang is in dit onderzoek worden verzocht contact op te nemen.

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling man

IJMUIDEN, 5 augustus - Op zondagochtend omstreeks 03.00 uur werd een 31-jarige man uit Velsen in de omgeving van de Zeeweg, Willebrordstraat en Kloosterstraat door een nog onbekend gebleven verdachte mishandeld. De verdachte heeft de man van achteren vastgepakt en de man heeft letsel aan zijn gezicht opgelopen. Van de verdachte is het volgende bekend: het gaat om een man tussen de 20 en 25 jaar oud, blond kort haar, lengte 1.65 m - 1.70 m, normaal postuur. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die getuigen zijn geweest van de mishandeling of mensen die tussen 03.00 uur en 04.00 uur iets hebben gezien dat mogelijk verband kan houden met deze zaak worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Getuigen kunnen bellen met de politie IJmuiden, telefoonnummer 0900 - 88 44.

Getuigen aanrijding gezocht

DRIEHUIS - VELSEN-ZUID, 6 augustus. Politieagenten behandelden omstreeks 13.20 uur een aanrijding tussen twee auto's op de kruising Waterloolaan/Minister van Houtenlaan. Daarbij kwamen twee bestuurders, een 24-jarige man uit Arum en een 78-jarige man uit Velsen, met elkaar in botsing. Vermoedelijk reed de bestuurder uit Arum over de Minister van Houtenlaan om vervolgens het kruispunt met de Waterloolaan over te steken. Hierbij ontstond de aanrijding met de man uit Velsen. De bestuurder uit Arum zegt de kruising te hebben overgestoken omdat de man uit Velsen richting aangaf, maar niet afsloeg. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 88 44.

Verkeersongeval met letsel

VELSEN-ZUID, 6 augustus. Politieagenten behandelden omstreeks 14.40 uur een verkeersongeval op de Buitenhuizerweg. Een bestuurder van een personenauto, een 18-jarige Beverwijker, reed met vier vrienden op de weg. Door nog onbekende oorzaak is hij de macht over het stuur verloren, waardoor de auto uit de bocht is gevlogen, meerdere keren over de kop is gegaan en uiteindelijk op het dak tot stilstand is gekomen. De bestuurder en drie inzittenden (Beverwijkers van 17, 18 en 18 jaar) konden op eigen kracht uit de auto kruipen. Zij haalden de vierde passagier, een 16-jarige plaatsgenoot, uit de auto. De 16-jarige jongen is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek hij een gebroken vinger, diverse wonden en een open wond aan zijn hoofd te hebben. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd, omdat hij overig verkeer ernstig in gevaar heeft gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.

Dronken fietsers aangehouden

HAARLEM, 7 augustus - Politieagenten zagen omstreeks 01.30 uur op de Zijlweg twee fietsers het rode fietsverkeerslicht negeren. Hierbij kon een passerende auto net een aanrijding met hen voorkomen. Toen de agenten de fietsers, twee 46-jarige Haarlemmers, op hun gedrag wilden aanspreken, bleken zij onder invloed van alcohol en konden zich nauwelijks staande houden. De agenten wilden beide heren een ademtest laten doen. Eén van de Haarlemmers weigerde hieraan mee te werken en probeerde er op zijn fiets vandoor te gaan, hetgeen niet gelukt is. Beide heren bleken te veel gedronken te hebben. De politie heeft hen aangehouden en proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmanteld

NIEUW-VENNEP, 6 augustus - Politieagenten hebben omstreeks 09.00 uur in een woning aan de Wagnerlaan een hennepkwekerij ontmanteld. De hennepplanten waren niet meer aanwezig, maar zijn vermoedelijk onlangs geoogst. De goederen, zoals transformatoren en koolstoffilters, zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd. De bewoners zijn aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Met het ontmantelen van de hennepkwekerijen wil de politie illegale praktijken aanpakken en de veiligheid van de samenleving bevorderen. In de illegale kweek gaan miljoenen om en er ontstaan gevaarlijke situaties door. De hennepkwekerijen vormen vanwege brandgevaar en wateroverlast een groot risico voor de omgeving.

Man aangehouden voor uitrijden mest

HEEMSKERK, 6 augustus - Politieagenten hebben omstreeks 17.50 uur een 62-jarige man uit Uitgeest aangehouden. De man wordt ervan verdacht in zijn tractor met giertank mest op het land te hebben aangebracht, terwijl dit niet is toegestaan. Mest mag alleen in de grond worden geïnjecteerd en niet erop. Omdat de man al meerdere keren is bekeurd, heeft de politie de giertank in beslag genomen. Na aankomst van de man in het politiebureau in Beverwijk, werd hij onwel. De man is medisch onderzocht en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij opgenomen.

Geluidsapparatuur in beslag genomen na overlast

HAARLEM, 6 augustus. Politieagenten hebben omstreeks 19.50 uur in een woning aan de Orionweg diverse geluidsapparatuur in beslag genomen. Na een melding van geluidsoverlast kwamen agenten ter plaatse en hoorden luide muziek en hevige dreuntonen uit een woning komen. Omdat de bewoner, een 38-jarige Haarlemmer, al eerder door de politie is aangesproken op geluidsoverlast en hiervoor twee zgn. rode kaarten heeft gekregen, heeft de politie besloten de apparatuur in beslag te nemen. Het gaat om twee geluidsboxen en een versterker. Een eveneens in de woning aanwezige man, een 26-jarige Haarlemmer, is aangehouden omdat hij bij binnenkomst van de agenten in de woning, probeerde weg te lopen en weigerde te blijven staan. Tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt.

Drie jongens aangehouden op verdenking van inbraak

ZWANENBURG, 7 augustus - Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding dat er een woninginbraak zou plaatsvinden in de Larixlaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de verdachten er vandoor gegaan. Even later konden agenten in de omgeving de drie verdachten aanhouden. Het gaat om drie Zwanenburgers van respectievelijk 13, 15 en 16 jaar. De jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek.