Politie Hollands Midden

Datum: 8 augustus 2007

Leiden Aanhoudingen na diefstal koper De politie werd dinsdag 7 augustus, rond 20.20 uur, gebeld door een alerte getuige die twee mannen de flatwoningen aan de Koningstraat had in zien gaan. De flatwoningen zijn onbewoond en zijn bestemd om gesloopt te worden. Agenten gingen ter plaatse en troffen op de eerste verdieping twee mannen aan. In een tas die de mannen bij zich hadden bevonden zich al koperen leidingen uit de flat. Beiden, twee 44 jarige mannen uit Leiden, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen bleken in het pand op zoek te zijn gegaan naar koper, zodat zij het koper weer konden verkopen. Tegen de twee mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na geweld De politie heeft woensdag 8 augustus rond 00.10 uur op de Breestraat een 24 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie had een assistentieverzoek gekregen van personeel van een uitgaansgelegenheid. De man was daar vervelend, wilde niet vertrekken en had twee portiers geslagen en bedreigd. Dezen wilden daarvan aangifte doen. De aanhouding verliep met verzet van de verdachte. Hij is ingesloten voor het verdere onderzoek.

Leiden Verdachte inbraak auto op heterdaad betrapt De politie heeft dinsdag 7 augustus rond 21.55 uur op de Ir. Driessenstraat een 40 jarige man met onbekend adres in Leiden, aangehouden. De politie kreeg de melding van de eigenaar van een auto die getuige was geweest van inbraak in zijn auto door die man. Deze ging er na het inslaan van een ruitje met een rugtas vandoor. De eigenaar ging achter hem aan, belde de politie en pakte zijn rugtas weer terug. De eigenaar had net zijn auto op de Ir. Driessenstraat geparkeerd om even bij een supermarkt aan te gaan. Nog voordat hij die binnenstapte hoorde hij glasgerinkel, keek naar zijn auto en zag de verdachte daar bezig. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten. Omdat hij een hond bij hem had heeft de dierenambulance het dier opgehaald en ondergebracht bij een asiel.

Leiden Aanhoudingen voor diefstal van koper De politie heeft dinsdag 7 augustus rond 20.00 uur in een slooppand aan de Granaathof twee mannen uit Leiden van 28 en 44 jaar aangehouden die daar bezig waren om koperen leidingen te demonteren en te stelen. Agenten die langs het terrein reden waar de slooppanden staan zagen dat hekken die om het terrein waren geplaatst deels open stonden. Bij nadere inspectie hoorden zij geluiden uit de panden komen. De twee waren daar druk bezig. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Leiden Aanhouding verdachten illegale kraakactie De politie heeft dinsdag 7 augustus rond 17.30 uur in een pand boven een café aan de Oude Vest twee mannen uit Leiden van 25 en 35 jaar aangehouden omdat zij zich daar wederrechtelijk bevonden en ondanks vorderingen van de eigenaresse niet wilden vertrekken. Beiden krijgen daarvoor een proces-verbaal. In het begin van de avond zijn ze weer op vrije voeten gesteld. De politie trad op na overleg met justitie. Deze besloot op basis van informatie dat het pand ontruimd kon worden omdat er geen sprake was van een legale kraakactie. Meerdere personen hadden die ochtend het pand juist met die bedoeling betrokken. De twee mannen die na vordering niet vertrokken werden uiteindelijk aangehouden.

Leiden Verdachte van bezit of dealen harddrugs De politie heeft dinsdag 7 augustus rond 16.20 uur aan de Alexanderstraat een 38 jarige man uit Leiden aangehouden. Agenten zagen hem bij anderen staan en onderling wat uitwisselen. Omdat de agenten vermoeden dat het ging om drugs besloten ze de mannen te controleren. Bij de verdachte werden twee bolletjes met vermoedelijk cocaïne gevonden. Voor hem op de grond vond de politie nog een bolletje. De verdachte is daarna aangehouden voor het in het bezit hebben en/of dealen van harddrugs. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie heet de bolletjes in beslag genomen en onderzoekt om welke stof het gaat.

Alphen aan den Rijn Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 30 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Woensdag 8 augustus werd de man rond 02.20 uur op de Assumburg gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. De ademanalyse die daarna volgde gaf als uitslag 515 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Omdat het de vierde keer binnen vijf jaar was dat hij voor het zelfde feit werd aangehouden, werd zijn rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Dronken persoon aangehouden De politie heeft op dinsdag 7 augustus, rond 19.00 uur, een 54 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden die in de supermarkt aan de Ridderhof zich vervelend had gedragen. De man had naar winkelpersoneel gespuugd, hen beledigd en een bierflesje tegen een van hen aan gegooid. De politie werd erbij geroepen die de man heeft aangehouden. De man bleef zich ook in het politiebureau vervelend gedragen. Hij vond het nodig om in het politiebureau tegen de binnenkant van de wc-deur te plassen, een politieagent te beledigen. Op de vraag of hij zijn zakken leeg wilde maken, kleedde hij zich helemaal uit, en wilde zich daarna ook niet meer aankleden. Twee winkelmedewerkers hebben aangifte tegen de man gedaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Politie houdt man aan voor flessentrekkerij De politie heeft dinsdag 7 augustus rond 19.25 uur in een café aan de Prinses Irenelaan een 48 jarige man uit Lisserbroek aangehouden. De man had daar voor zo'n 30 euro aan consumpties genuttigd. Toen het café wilde sluiten en hem gevraagd werd te betalen vertelde hij zijn portemonnee vergeten te zijn. De politie werd vervolgens gebeld en stelde even later vast dat het hier ging om een notoire flessentrekker. Voor dezelfde feiten is hij al meerdere keren opgepakt. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding dronken man na beledigen agenten De politie heeft woensdag 8 augustus rond 03.10 uur op de Dijkgraaflaan een 22 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. Agenten waren naar het tunneltje bij het spoor gegaan na meldingen dat daar mogelijk een vrouw werd mishandeld. Er werd geschreeuw gehoord. Er bleek een hevige woordenwisseling tussen de dronken man en een vrouw te zijn. Er was geen sprake van mishandeling. Toen de man de agenten zag richtte hij zich tot de agenten en begon ze te beledigen. Deze besloten hem daarvoor aan te houden. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gouda Politie neemt rijbewijzen in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van twee automobilisten. Dinsdag 7 augustus rond 23.55 uur werd op de Hugo de Vrieslaan een 20 jarige Gouwenaar aangehouden. De aanhouding volgde nadat de agenten besloten de man te controleren omdat deze gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Hij reed met te hoge snelheid door de stad. De uitslag van zijn daarna uitgevoerde ademanalyse was 670 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Naast een proces-verbaal voor dit feit maakt de politie ook proces-verbaal tegen hem op voor het beledigen van een agent. Woensdag 8 augustus rond 02.45 uur hield de politie op Klein Amerika een 26 jarige man uit Reeuwijk aan. Ook hij had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 615 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Ook tegen hem maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --