Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 08-08-2007

Hennepstekken aangetroffen

VEENENDAAL- Op dinsdagmiddag werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Omstreeks 15.20 uur ging de politie na binnengekomen informatie poolshoogte nemen bij een bedrijf aan de Nieuweweg. In dit pand trof de politie een hennepkwekerij aan met 250 hennepstekjes. Deze planten en de bijbehorende apparatuur werden ingenomen. Tegen de eigenaar van de plantage, leeftijd en woonplaats nog onbekend, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bedreiging agenten

VEENENDAAL- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit naar agenten. Omstreeks 17.15 uur was een 21-jarige man uit Veenendaal op het politiebureau aan de Boompjesgoed. Een vriend van hem kwam beklag doen over een bekeuring. De 21-jarige man bemoeide zich hinderlijk met dit gesprek en bedreigde mondeling de agenten. De druktemaker werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Erg veel gedronken

ELST- Op dinsdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 18.50 uur werd de 42-jarige man uit Rhenen gecontroleerd op de Rijksstraatweg. De agenten roken een sterke alcohollucht en hij blies op het bureau maar liefst 1325 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Aangehouden na baldadigheid

DOORN- Op woensdagavond werden twee jongens aangehouden na baldadig gedrag. Omstreeks 21.10 uur kreeg de politie de melding binnen dat twee jongens op de Amersfoortseweg tegen autos aan het trappen waren. Kort hierop kwam ook de melding dat ze een jongen uit baldadigheid tegen een fietser hadden geduwd. Agenten keken uit naar het duo en zij werden op de Vruchtengaard aangetroffen. Het duo, 16 en 17 uit Langbroek en Maarn, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.