KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

8-8-2007

617 Voorinschrijvingen voor Delta Lloyd 24-uurs Zeilrace 2007

Krap drie weken voor aanvang van de 43ste Delta Lloyd 24-uurs Zeilrace staat de teller op 617 voorinschrijvingen. Daarvan doen 439 teams mee aan de toer en de rest aan de wedstrijd. De ORC-winnaar van 2006, Yacht Vision 34.7 van Harry Amsterdam, is weer van de partij, net als Mini Transat-zeiler Koen van Esch. Op verzoek van de deelnemers, mogen zij nu ook vanuit het noordelijke IJsselmeergebied door de sluis van Enkhuizen naar het Markermeer. In het verleden was alleen de doorgang van zuid naar noord toegestaan.

Op vrijdagavond 24 augustus klinkt het startschot op zestien locaties langs het IJsselmeer, Markermeer, de Gouwzee, Noordzee en Waddenzee. De verandering voor wat betreft de toegestane richtingen van de sluispassage bij Enkhuizen, heeft gevolgen voor de tactiek. Voorheen kwamen alle teams die in het noorden startten, vanwege de regels niet op het Markermeer. Nu hebben zij een extra optie in het puzzelwerk van zoveel mogelijk mijlen maken.

Net als bij menig ander zeilevenement dit seizoen, kan er niet meer onder IMS-meting worden gevaren. Er wordt gestart in de volgende wedstrijdklassen: ORC club met en zonder spi, First 31.7, ronde- en platbodem, Vega, VKSJ, X35 en zeegaande multihull.

Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace
De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 43ste keer de Delta Lloyd 24-uurs Zeilrace. De combinatie van
navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit een toer- en wedstrijdklasse. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast
zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, van het vaargebied en van de stromingen dus belangrijke factoren voor het eindresultaat. Op zaterdag 25 augustus loopt de oude haven van Medemblik vanaf 17.00 uur langzaam vol met alle deelnemende jachten. De massale finish is vanaf de wal prima te volgen en levert een mooi schouwspel op. Als iedereen binnen is, barst in het oude Zuiderzeestadje het feest los.

Naast Delta Lloyd is het PWN Waterleidingbedrijf sponsor van de 24-uurs Zeilrace. Co-sponsors zijn: Zeilen, Gemeente Medemblik en Stichting Jachthaven Medemblik.

Internetadres: www.24uurszeilrace.nl