Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verwond met mes, twee man aangehouden
Publicatiedatum: 8-8-2007 10:40:17

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft dinsdagavond in de wijk Malburgen twee zeventienjarige jongens uit die stad aangehouden. De twee worden ervan verdacht een 31-jarige plaatsgenoot bij een ruzie op straat te hebben verwond met een mes. Het slachtoffer had een lichte verwonding opgelopen maar moest zich wel onder doktersbehandeling stellen.

Omstreeks half zeven kwam er een melding binnen dat er een conflict gaande was op straat bij de woning van de twee jongens in de wijk Malburgen. Toen agenten daar aankwamen, bleek de ruzie kennelijk al opgelost. Agenten troffen alleen wat omstanders aan die vertelden dat er ruzie was geweest maar dat de partijen al waren vertrokken. Op straat troffen de agenten ook geen sporen meer aan van geweld. Later die avond kwam de 31-jarige Arnhemmer aan het politiebureau om aangifte te doen. Hij was naar zijn zeggen met een mes in de arm gestoken bij een conflict met de twee zeventienjarigen. De twee Arnhemmers bleken bekenden van het slachtoffer en zijn even later in hun woning aangehouden. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek. De precieze aanleiding tot het conflict is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht.
(07-121826)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee fietsers gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 8-8-2007 10:39:58

ARNHEM - Bij een aanrijding in Arnhem zijn dinsdagmiddag twee fietsers gewond geraakt. Een zeventienjarige jongen uit Arnhem fietste omstreeks kwart over twaalf over het fietspad van de Brabantweg naar beneden de fietstunnel in. Een 54-jarige fietsster, eveneens uit Arnhem, kwam vanaf fietspad van de Burgemeester Matsersingel dezelfde tunnel in rijden. Op de kruising van beide fietspaden zou de jongen links langs de verhoogde middengeleider zijn gefietst, omdat hij, volgens eigen zeggen, de dan bocht beter kon nemen. De twee konden elkaar hier niet meer ontwijken waardoor er een aanrijding ontstond. Beiden vielen op de grond. De zeventienjarige hield hieraan vermoedelijk een gekneusde pols over. De vrouw raakte met haar hoofd de grond en is met hoofdletsel per ambulance naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem vervoerd. Er was geen alcohol in het spel. (07-121590)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt vijf verdachten van winkeldiefstal aan
Publicatiedatum: 8-8-2007 10:39:45

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft dinsdagmiddag in totaal vijf verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Omstreeks half twee liep een twintigjarige vrouw tegen de lamp toen zij uit een winkel aan de Vijzelstraat diverse kledingstukken zou hebben willen stelen. Later die middag, omstreeks drie uur, werd een 42-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij uit een winkel aan de Kronenburgpassage diverse goederen probeerde te stelen met een totale waarde van 220 euro. Bij een winkel aan de Vijzelstraat zou een 54-jarige vrouw uit Schalkhaar hebben geprobeerd een aantal goederen te stelen met een waarde van 13 euro. Hierop werd zij aangehouden. Tot slot werden twee meisjes van twaalf en dertien jaar uit Arnhem betrapt toen zij uit een winkel aan het Velperplein een DVD ter waarde van 10 euro probeerden te stelen. (07-121661 / 07-121765 / 07-121788 / 07-121797)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee Arnhemmers verdacht van heling scooter

Publicatiedatum: 8-8-2007 10:39:26

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft dinsdagavond een 24-jarige man en een 17-jarig meisje uit Arnhem aangehouden op verdenking van heling. Omstreeks half acht zag een agent de twee op een scooter rijden over het IR. Molsviaduct. Aangezien ze beiden geen helm droegen, werden ze aan de kant van de weg gezet en kregen hiervoor een bekeuring. Ook zat er een valse kentekenplaat op de scooter en was het slot verbroken. De scooter bleek van diefstal afkomstig te zijn. Hierop zijn de twee aangehouden. Het meisje is inmiddels na verhoor weer naar huis gestuurd. De man zit nog vast voor nader onderzoek. (07-121859)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---