Politie Haaglanden

Persberichten 8 augustus

Haaglanden, 08-08-2007

Peuter kruipt uit bed en loopt weg
Den Haag Een 2-jarig Haags meisje heeft het gastoudergezin waar zij sliep de schrik van hun leven bezorgd. Het meisje werd woensdagmorgen omstreeks 01.30 door een voorbijganger op de Gevers Deynootstraat aangetroffen en naar het politiebureau gebracht. Het kind was erg rustig en slechts gekleed in een luier en een t-shirtje. De media werden ingeschakeld voor een oproep, maar al snel meldden zich de gastouders waar het meisje verbleef. Het kind was kennelijk uit haar bedje gekropen, had de deur geopend en was naar buiten gelopen. Het kind is door een arts onderzocht en heeft aan haar nachtelijke avontuur niets overgehouden. Ze is, in overleg met haar vader, met haar gastouders mee naar huis gegaan.

Snelheidsovertreders op de bon
Bij een snelheidscontrole op de Laan van Hoornwijck controleerde Politie Haaglanden dinsdag 7 augustus tussen 18.15 uur en 23.00 uur in totaal 423 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/uur waar 50 km/ uur is toegestaan. Van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Twintig bestuurders kunnen in de brievenbus een proces-verbaal tegemoet zien voor het overtreden van de maximum toegestane snelheid.

Zonder rijbewijs achter het stuur
Den Haag Surveillerende agenten hielden dinsdagavond 7 augustus omstreeks 20.25 uur een 23-jarige man uit Honselersdijk aan. De agenten zagen de man in zijn auto rijden op de Escamplaan en besloten hem te controleren. Toen de man geen rij- en kentekenbewijs kon tonen en ook geen ander identiteitsbewijs bij zich bleek te hebben, hielden zij hem aan. Aan het bureau bleek dat de man de agenten eerder een valse naam had opgegeven. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Lantarenpaal gesneuveld
Den Haag - Een dronken man heeft woensdagochtend 8 augustus om 01.25 uur een lantarenpaal omver gereden. Politieagenten troffen de man op de Nieboerweg aan. Op het politiebureau blies hij 560 ugl. De auto was total loss en stond op naam van de schoonvader van de bestuurder. (leeftijd ontbreekt)

Ooievaars kunnen niet zwemmen
Den Haag - Medewerkers van Politiebureau Overbosch hebben dinsdag 7 augustus om 11.00 uur een jonge ooievaar uit de sloot gered. Vanuit het politiebureau aan het Vlaskamp zagen medewerkers hoe de vogel te water raakte. Het beestje werd met een vangnet uit de sloot gehaald en in een deken gewikkeld. Daarna heeft de Dierenambulance zich over de onhandige ooievaar ontfermd.

Bochtje met handrem valt op
Den Haag - Surveillerende politieagenten zagen 7 augustus om 20.00 uur op de Cornelis Speelmanstraat een Honda Civic bochtjes met de handrem maken. Dit opvallende rijgedrag leverde de 27-jarige Haagse bestuurder een controle op. Het voertuig bleek niet verzekerd en niet gekeurd te zijn. De eigenaar kreeg een proces-verbaal en beloofde de auto naar de sloop te brengen.

Over straat met de flatscreen
Den Haag - Over straat lopen met dvd-recorders, flatscreens, fotoprinters en dergelijke levert veel aandacht op. Dat ondervonden een aantal Poolse mannen dinsdag 7 augustus. Een getuige zag ze lopen op het George Maduroplein en belde direct de politie. Toen die arriveerde zetten de Polen het op een lopen. Vier mannen (twee van 21 jaar, een van 18 en een van 25 jaar) werden aangehouden en in hun bezit werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen, die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De goederen kunnen wellicht in verband worden gebracht met een inbraak in een woning aan de Nieuwe Parklaan op 7 augustus. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak verder.

Dronken coureur
Den Haag Surveillerende agenten zagen woensdagmorgen 8 augustus omstreeks 03.10 uur een man met hoge snelheid over de Loevesteinlaan rijden. De agenten hebben de man gevolgd en op de Nijkerklaan staande gehouden. Omdat de man, een 32-jarige Hagenaar, sterk naar alcohol rook, lieten ze hem een blaastest doen. De man blies 665 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Omdat de man zich tijdens de rit naar het politiebureau nogal verzette, kreeg hij ook daarvoor een proces-verbaal.

Openlijk geweld
Voorburg Een oplettende getuige zag 8 augustus om 00.30 uur dat drie jongens afvalbakken omtrapten in de Herenstraat. Politieagenten hielden een 17-jarige jongen uit Voorburg aan, de twee anderen waren inmiddels gevlogen, maar kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Aangehouden voor vernieling
Voorburg Getuigen belden 7 augustus om 20.30 uur de politie dat drie jongens vernielingen pleegden aan een school de Dijsselbloem aan de Hendrik van Boeijenlaan. Op grond van een signalement kon de politie drie jongens uit Voorburg in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar aanhouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Snelheidsovertreders op de bon
Wassenaar - Na klachten van buurtbewoners over de verkeersveiligheid hield Politie Haaglanden op dinsdag 7 augustus van 15.00 tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de Lange Kerkdam. In totaal werd van 891 automobilisten de snelheid gecontroleerd en 34 van hen overschreden de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/uur.
Ook op de Landscheidingsweg hield de politie op dinsdag 7 augustus een snelheidscontrole. Van de 350 gecontroleerde passanten kunnen zes automobilisten een bekeuring verwachten, omdat zij de maximumsnelheid van 70 km/uur overschreden. Van één van de overtreders is het rijbewijs ingevorderd, omdat zijn snelheid 50 km/uur boven de maximumsnelheid lag.

Zussen op dievenpad
Westland - Twee zussen werden op dinsdag 7 augustus rond 15.10 uur aangehouden, omdat zij op dievenpad waren bij een bouwmarkt aan de 's-Gravenzandseweg in Wateringen. Een 16-jarig Haags meisje had diverse goederen in haar tas gestopt en niet afgerekend. Zij was samen met haar 21-jarige zus uit Den Haag. Beide dames zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar zij allebei een bekentenis aflegden. De jongste zus kreeg een verwijzing naar HALT, de oudste kreeg een boete.

Oude vrouw opgelicht
Delft - Een 86-jarige vrouw is maandag 6 augustus tussen 9.30 uur een 10.15 uur opgelicht door twee mannen. Op die dag werd er aangebeld bij haar woning aan de Spoorsingel. Er stonden twee mannen voor de deur, die beweerden van de gemeente te zijn. Na een zogenaamde inspectie op het dak, moest de vrouw 700 euro betalen voor een reparatie. Een van de twee gaat met haar mee naar de pinautomaten aan de Hof van Delfland en de Zuidwal. Nadat ze het geld hebben gekregen, gaan de twee mannen weg.
Signalementen: dader 1 is een jonge man van circa 19 jaar met glimmend zwart kort haar. Hij droeg een rood shirt en een donkere spijkerbroek. Dader 2 is circa 45 jaar, ziet er slordig uit en is dik. Hij heeft grijsblond halflang haar. Hij droeg vermoedelijk in beide oren een oorbel, een grijsblauw hemd en een spijkerbroek. Heeft u iets gezien of informatie die de politie kan helpen met het oplossen van deze oplichting? Bel dan met de politie, tel 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Kettingrokers
Delft - Drie vrouwen van 20, 47 en 29 jaar uit Den Haag werden 7 augustus om 21.40 uur in een winkel aan de Schieweg aangehouden wegens winkeldiefstal. Zij bleken in totaal honderd pakjes sigaretten ter waarde van 490 euro te hebben gestolen. Uit camerabeelden van de betreffende winkel bleek dat deze drie winkeldieven het al eerder hadden voorzien op sigaretten uit deze winkel. De drie vrouwen zijn ingesloten en de politie doet nader onderzoek.

Bromfietsdieven op heterdaad betrapt
Zoetermeer Een 46-jarige Zoetermeerder heeft dinsdagmorgen 7 augustus omstreeks 02.35 uur een bromfietsdief aangehouden. De man werd wakker toen hij voor zijn woning aan de Natuursteenlaan gerommel hoorde en nam buiten poolshoogte. Toen hij zag dat een groepje er vandoor ging met de brommer die voor zijn woning geparkeerd stond, zette hij de achtervolging in. Hij achtervolgde de verdachten, drie jongemannen en een jongedame, tot op de Meteoorsteen. Daar hield hij de 24-jarige Zoetermeerder aan die met de bromfiets in zijn hand liep en raakte slaags met de dief. De man werd daarbij herhaaldelijk met de bromfietshelm geslagen en liep daarbij diverse kneuzingen op. De bromfietsdief kon hij wel overmeesteren en heeft hij overgedragen aan de ter plaatse gekomen agenten. Met behulp van surveillancehonden van Politie Haaglanden zijn twee van de drie andere verdachten, een Zoetermeerse jongen van 21 en een Zoetermeerse vrouw van 17, aangehouden in een nabijgelegen park. Het slachtoffer mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De politie onderzoekt de zaak.

Dure boodschappen
Zoetermeer Een 33- jarige vrouw uit Zoetermeer dacht 7 augustus om 13.30 uur weg te komen met een kar vol met boodschappen zonder deze af te rekenen. De vrouw winkelde in een supermarkt aan het Westwaarts en scande slechts een aantal boodschappen uit haar volle kar. Personeel van de supermarkt hield de vrouw aan. De Zoetermeerse kreeg een transactievoorstel van 340, wanneer zij niet betaald moet zij alsnog voor de rechter verschijnen.

Alarmlabel vergeten
Zoetermeer Een 20 jarige vrouw uit Zoetermeer nam 7 augustus om 14.45 uur een paar schoenen mee uit een schoenenzaak aan het Hogerop zonder deze te betalen. Toen zij de schoenenzaak verliet, ging het alarm af omdat het alarmlabel nog aan de schoenen zat. Door personeel van de schoenenwinkel kon de Zoetermeerse teruggehaald worden. Op 12 oktober moet zij voor de rechter verschijnen.