Gemeente Assen


Actueel

Plan voor multifunctionele accommodatie Baggelhuizen

Assen, 7 augustus 2007

Het college is akkoord gegaan met het voorlopig ontwerp voor een multifunctionele accommodatie in Baggelhuizen. Het college vraagt de raad om een aanvullend uitvoeringskrediet van 7.600.000 beschikbaar te stellen om de bouw te realiseren.

De volgende stap is de verdere uitwerking van het voorlopig ontwerp naar een definitief ontwerp.

De accommodatie komt te staan op het terrein bij het huidige wijkgebouw de Schakel in Baggelhuizen en biedt ruimte aan onder meer drie scholen, wijkvereniging de Schakel, kinderopvang, een sportzaal, een jeugdhonk en kinderdagcentrum De Arkel.

Het voorlopig ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met alle betrokken organisaties. De volgende functies krijgen een plek in de multifunctionele accommodatie:

* OBS Baggelhuizen

* CBS Het Octaaf

* Van Lieflandtschool

* De Arkel (onderdeel van Stichting de Leite)
* Wijkgebouw de Schakel

* Kinderopvang SPA en ASKA

* Sportzaal

* Jeugdhonk

* Wijkpost

Het initiatief voor de multifunctionele accommodatie komt van de scholen. In 2005 is gestart met de plannen voor de invulling van het terrein. Als alles volgens planning verloopt kunnen de scholen als eerste over in de zomervakantie van juni 2009. Buurtbewoners zijn in de afgelopen periode geïnformeerd over de plannen via verschillende informatiebijeenkomsten. Daarnaast ontvangen zij half september een nieuwsbrief om hen nader te informeren over het voorlopig ontwerp en de huidige stand van zaken.