Persberichten Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht, 08-08-2007

Alcoholcontrole

HARMELEN In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 augustus heeft de politie van 0.00 uur tot 01.00 uur een alcoholcontrole op de Dorpsstraat gehouden. Alle twintig automobilisten die moesten blazen hadden niet te veel gedronken.

Vernieling

WOERDEN Op dinsdagavond 7 augustus werd een man voor vernieling aangehouden.

Rond 23.05 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Oostdam vernielingen zou plegen. Agenten gingen ter plaatse en zagen op de rijbaan meerdere rood/witte wegafzettingspalen liggen. Zij werden door een getuige aangesproken. Hij wees hen op een man die de wegafzettingspalen had omgegooid en ook naar het passerende verkeer had gegooid, waardoor het verkeer uit moest wijken.

Daarop werd de verdachte, een 30-jarige man uit Woerden, aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en moest met de nodige moeite worden geboeid. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Hij zal in de loop van woensdag worden gehoord. De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen.

Verkeerscontrole

WILNIS De politie heeft op dinsdag 7 augustus op de Mijdrechtse Dwarsweg een gordelcontrole gehouden. Van de 29 gecontroleerde bestuurders droegen er vijf geen gordel. Zij kregen een bekeuring van 75.

Inbreker met grote oren

MAARSSEN In de vroege ochtend van woensdag 8 augustus ging de politie op zoek naar een inbreker.

Rond 05.15 uur kreeg de politie de melding van een buurtbewoner dat hij in de buurt van een woning aan de Emmaweg inbraakgeluiden hoorde. Meerdere agenten gingen met spoed ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in.

De agenten troffen bij de woning geen braaksporen aan en zetten hun speurtocht voort in de aangrenzende tuinen. Ook de agenten hoorden toen meerdere malen de inbraakgeluiden. Uiteindelijk werd de inbreker enkele tuinen verderop opgespoord: het bleek een konijn in een konijnenhok te zijn, die de nodige inbraakgeluiden produceerde.

Geslotenverklaring

WOERDEN De politie heeft op dinsdag 7 augustus van 17.15 uur tot 18.00 uur gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de s-Gravensloot. Zeven automobilisten werden bekeurd.

Gestolen boot terug

VREELAND Een op zaterdag 4 augustus gestolen boot werd op dinsdag 7 augustus bij de eigenaresse terugbezorgd.

Op zaterdagavond ontdekte een 54-jarige vrouw uit Vreeland dat die dag haar boot bij haar woning was gestolen. Zij deed aangifte van de diefstal.

Diezelfde avond werd de vrouw telefonisch benaderd door een man die zei dat hij haar boot had gekocht, maar nu had vernomen dat de boot mogelijk van diefstal afkomstig was. De Vreelandse bevestigde dat, maar kreeg gaandeweg het gesprek het gevoel dat de man mogelijk de boot niet had gekocht, maar misschien zelf had gestolen. Aan het eind van het gesprek zegde de man toe de boot terug te komen brengen. Hij zou haar later terugbellen voor een afspraak.

Op dinsdag 7 augustus belde hij en werd voor die middag een afspraak gemaakt. De politie werd ingeseind en toen de man, een 29-jarige man uit Wilnis, op dinsdagmiddag met de boot op een trailer verscheen, werd hij aangehouden.

De politie stelt een onderzoek in of de man betrokken was bij de diefstal of dat hij mogelijk de boot door heling heeft verkregen. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Lapjespoes mishandeld

MAARSSEN Op dinsdag 7 augustus deed een vrouw aangifte van mishandeling van haar lapjespoes ongeveer een week daarvoor.

Een 48-jarige bewoonster van een woning aan de Van Houtenstraat riep op dinsdagavond 31 juli rond 23.45 uur haar poezen binnen. Vier van de vijf poezen verschenen, maar één bleef er weg: een lapjespoes van ongeveer 10 jaar oud.

Op woensdagmiddag 1 augustus rond 16.00 uur trof de vrouw de lapjespoes zwaar gewond voor de deur van haar woning aan. Het beestje had meerdere verwondingen aan zijn kopje. De Maarssense verkeerde in de veronderstelling dat de poes was aangereden en ging naar de dierenarts.

Uit onderzoek concludeerde de dierenarts dat de poes niet was aangereden, maar kennelijk door iemand was geschopt. De poes is dermate ernstig gewond dat hij nog steeds bij de dierenarts verblijft.

Aan getuigen die op dinsdagavond 31 juli of woensdag 1 augustus in de omgeving van de Van Houtenstraat hebben gezien dat iemand de poes heeft mishandeld, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Hooischuur in brand

MONTFOORT Op dinsdag 7 augustus ging door spelende kinderen een hooischuur in vlammen op.

Rond 14.10 uur waren vier jongens aan het spelen in een hooischuur van een boerderij aan de Heeswijk. Het ging om twee jongens van 12 en 13 jaar uit Montfoort, een 12-jarige jongen uit Oudewater en een 14-jarige jongen uit Benschop. De 13-jarige jongen uit Montfoort speelde daarbij met een aansteker, waardoor het hooi vlam vatte. Hij kreeg het smeulende hooi vervolgens niet meer uit. Ook de gewaarschuwde 48-jarige bewoonster kreeg ondanks meerdere bluspogingen het vuur niet uit, waarna de brandweer werd gewaarschuwd.

De brandweer en politie kwamen ter plaatse. Gezien de ernst van de brand werd de Provincialeweg N228 in beide richtingen afgesloten. De brandweer gaf om 15.15 uur het sein brand meester. Rond 16.10 uur werd de Provincialeweg weer voor het verkeer vrijgegeven.

De bewoners van de boerderij wilden geen aangifte tegen de jongens doen. Zij zouden de schade met de ouders van hen regelen.