Ingezonden persbericht


Paarse fototentoonstelling Sites & Stories in Rotterdam

Persbericht

08.08.2007

Vanaf vandaag is de openbare tentoonstelling Sites & Stories te zien in de Beurstraverse in Rotterdam. Deze tentoonstelling is onderdeel van de speciale programmering rondom Sites & Stories. Studio VollaersZwart maakte dertig fotopanelen met details van de paars gekleurde gebouwen in het centrum van Rotterdam. De panelen hangen boven de winkels en vormen een opvallend paars lint door de winkelpassage.

In Rotterdam is ruim 100 jaar moderne architectuur te zien op een paar vierkante kilometer. Veertig gebouwen in het centrum, die deze honderd jaar vertegenwoordigen, spelen de hoofdrol in het speciale programma rondom de audiotour Sites & Stories. Studio VollaersZwart maakte een ontwerp voor de aankleding van de gebouwen, onder de naam Cliffhangers. Kenmerkende details van de gebouwen zijn door middel van paarse kleurvlakken uitvergroot.

De Beurstraverse (Koopgoot) is onderdeel van Sites & Stories. De fotopanelen zijn 4 x 2 meter en hangen boven de winkels. Met deze panelen komen de paarse accenten nog één maal bij elkaar. De fototentoonstelling Sites & Stories met uitsneden van de gebouwen is nog tot en met 7 oktober in de Beurstraverse te bezichtigen.

noot voor de redactie/