SIDN neemt nieuwe Anycast service in gebruik

08/08/2007 11:45



Stichting Internet Domeinregistratie Nederland



Nieuwe service vergroot beschikbaarheid

Arnhem, 08 augustus 2007 - SIDN, de .nl registry, heeft vandaag aangekondigd een nieuwe Anycast service te introduceren. Anycast is een netwerk techniek waarbij één nameserver vertegenwoordigd wordt door een groot verspreid cluster van servers die dezelfde naam en hetzelfde IP-adres dragen. Routering in het netwerk zorgt er voor dat een .nl-query bij de dichtstbijzijnde of best bereikbare server terecht komt.

De afgelopen decennia heeft Internet zich explosief ontwikkeld. Voor bedrijven, financiële instellingen, consumenten en de overheid is het van cruciaal belang dat het .nl-domein altijd beschikbaar is. Anycast verhoogt de capaciteit en vermindert kwetsbaarheid voor DDOS aanvallen. Een aanval op verschillende root servers in februari jongstleden heeft aangetoond dat Anycast het effect van een DDOS aanval isoleert. Op veel plaatsen was deze aanval daardoor niet eens merkbaar. De verhoogde capaciteit en efficiënte netwerkroutering zorgen er bovendien voor dat bevragingen sneller worden afgehandeld.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: "Wij zijn continue bezig om het .nl domein veiliger en efficiënter te maken. Deze nieuwe Anycast service is daar een goed voorbeeld van. Voor deze dienst werken we samen met Autonomica, onderdeel van de Zweedse Internet Exchange Netnod. Autonomica beheert onder meer de Anycast service voor de i-root (één van de 13 root nameservers) en tevens de DNS servers voor enkele andere TLD's."





http://www.sidn.nl