Gemeente Rotterdam

Nr. 145
8 augustus 2007

Wisseling van de wacht bij de dienst Kunst en Cultuur

Met ingang van 1 november 2007 wordt de heer Stef Oosterloo de nieuwe directeur van de dienst Kunst & Cultuur van de gemeente Rotterdam. Stef Oosterloo (47) is de opvolger van Ton de Vos (63) die per 1 oktober met prepensioen gaat. Oosterloo is thans Directeur Erfgoedinspectie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, waar hij diverse functies heeft vervuld waaronder waarnemend directeur Algemeen Cultuurbeleid en projectleider van de landelijke Cultuurnota.

Ton de Vos is sinds 1979 werkzaam geweest bij de gemeente Rotterdam waar hij diverse functies heeft vervuld binnen de culturele sector. Van beleidsadviseur en plaatsvervangend hoofd bij de afdeling Culturele Zaken van de Bestuursdienst is hij uiteindelijk in 2000 benoemd tot directeur van het Centrum Beeldende Kunst. Als sluitstuk op zijn carrière is hij van begin 2005 tot oktober 2007 directeur geweest van de toentertijd nieuw opgerichte dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam. Opgericht in het kader van de herstructurering van de Rotterdamse culturele sector waarbij de uitvoerende diensten (musea, podia) zijn geprivatiseerd en er een scheiding van beleid en uitvoering is doorgevoerd. Mede onder zijn leiding is het cultuurbeleid voor de jaren 2009-2012 van het college van B&W geformuleerd in de zogenaamde Uitgangspuntennota. Ton de Vos: "De betrokkenheid met kunst houdt niet op met je pensionering. De extra vrije tijd ga ik gebruiken voor kunsteducatie en het adviseren van jonge kunstenaars".

Stef Oosterloo zal zich per 1 november vol verve storten op het gemeentelijke cultuurbeleid van de gemeente Rotterdam. In zijn nieuwe functie als directeur van de dienst Kunst en Cultuur zal hij zich onder andere gaan bezighouden met de invulling van het Cultuurplan. Stef Oosterloo: "Rotterdam is een stoere stad. Er kan hier veel. Innovatie en creativiteit zijn zo'n beetje de eerste twee woorden op het Rotterdamse leesplankje. Dat trekt me enorm."

Wethouder Participatie en Cultuur, Orhan Kaya:
"De koers is uitgezet, nu kunnen we gaan varen".

noot voor de redactie/