Persberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 08-08-2007

Inbrekersgereedschap

IJSSELSTEIN In de vroege nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 augustus werd een man aangehouden. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap.

Rond 01.05 uur zagen politiemensen een hen bekend heerschap op De Geerenstraat fietsen. Zij wisten dat de man, 21 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, in het verleden meerdere fietsdiefstallen en inbraken had gepleegd.

Zij controleerden de man. In zijn fietstassen troffen zij inbrekersgereedschap aan. Daarop werd hij op basis van de APV aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het inbrekersgereedschap werd in beslag genomen en de verdachte kreeg een bekeuring voor het voor handen hebben daarvan.

Ruit vernield

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 augustus werd een man aangehouden voor vernieling van een ruit.

Rond 00.10 uur meldde een getuige dat een kennelijk dronken man een ruit van een pand aan de Batenburg had vernield. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte, een 23-jarige man uit Nieuwegein, aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietsen botsen

HOUTEN Twee bromfietsers botsten op dinsdag 7 augustus op elkaar. Eén van hen raakte gewond.

Rond 21.05 uur reed een 16-jarig meisje uit Houten met haar bromfiets over het Goudsmedengilde. Achter haar reed een met haar bevriende jongen van 16 jaar, eveneens uit Houten. Het meisje zag enkele vriendinnen lopen en remde. De jongen achter haar zag dit te laat en botste tegen haar op. Zij kwam ten val en raakte gewond.

Het meisje is voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Agressieve klant

IJSSELSTEIN Op dinsdag 7 augustus bedreigde een klant een medewerker van een winkel. De verdachte werd aangehouden.

Vlak voor 20.00 uur zag een medewerker van een winkel aan het Basiliekpad dat twee mannen enkele blikjes alcoholhoudende drank in een plastictas deden. Hij sprak hen daarop aan en zei dat zij de blikjes wel af moesten rekenen. Er ontstond een woordenwisseling tussen de medewerker en één van de mannen. De medewerker zei dat de zaak ging sluiten en verzocht hen vervolgens de winkel te verlaten.

Net voordat het tweetal de winkel zonder de blikjes wilde verlaten, laaide de woordenwisseling bij de uitgang van de winkel op. Eén van de mannen werd agressief, wilde de medewerker aanvallen, maar werd door de ander tegengehouden. Zij verlieten de winkel, waarna de deur werd afgesloten. De agressieve man probeerde die open te wrikken en trapte en sloeg tegen de deur. Vervolgens bedreigde hij de medewerker in woord en gebaar en bleef voor de deur van de winkel heen en weer lopen, kennelijk om de medewerker op te wachten.

De gewaarschuwde politie hield de agressieve verdachte, een 21-jarige man uit IJsselstein aan. Tegen hem wordt proces-verbaal voor bedreiging opgemaakt.

Spiegels vernield

NIEUWEGEIN Op dinsdagmorgen 7 augustus werden door een verdachte twee autospiegels vernield. Hij werd later die dag aangehouden.

Rond 08.30 uur zagen getuigen dat een man op de Ringwade van twee autos een spiegel afsloeg. Zij spraken de man aan, die hen daarop zijn ontblote achterste toonde en wegliep.

Rond 16.20 uur werd de politie gebeld dat de verdachte weer op de Ringwade was gesignaleerd. Agenten gingen ter plaatse en hen werd verteld dat de verdachte inmiddels op de bus in de richting van Utrecht was gestapt.

De politie keek naar de bus uit en traceerden de bus met de verdachte daarin op de Balijebrug in Utrecht. Daar werd de verdachte, een 22-jarige man uit Oudewater, aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De verdachte bleek geestelijk in de war te zijn. Hij bekende de vernieling van de spiegels en was bereid de schade te vergoeden. De slachtoffers gingen akkoord met een schaderegeling. De man werd door een arts van de crisisdienst beoordeeld. Hij zal psychisch worden begeleid.

Snelheidscontrole

BENSCHOP De politie heeft op dinsdag 7 augustus van 09.45 uur tot 12.00 uur op de M.A. Reinaldaweg op snelheid gecontroleerd. Van 494 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 13 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 117 km/u.

Geen aanrijding

NIEUWEGEIN Een bromfietser wist op dinsdag 7 augustus een aanrijding met een auto te voorkomen, maar kwam wel ten val.

Rond 08.15 uur reed een 29-jarige automobiliste uit IJsselstein over de Herenstraat, komende uit de richting van de Noordstedeweg. Achter haar reed een 19-jarige bromfietser uit IJsselstein. Bij een oprit wilde de automobiliste links afslaan, maar net op dat moment wilde de bromfietser haar links inhalen. Om een aanrijding te voorkomen, week de bromfietser uit. Daardoor raakte hij de auto inderdaad niet, maar kwam vervolgens wel ten val.

De bromfietser liep verwondingen aan beide handen op. Hij werd ter plaatse onderzocht door het personeel van een ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Ontmanteling hennepplantages

HOUTEN De politie heeft de afgelopen dagen twee hennepkwekerijen opgerold.

Op donderdag 2 augustus werd een hennepplantage ontdekt in een woning aan de Leenhoeve.

Na een melding van de verhuurder betrad de politie met een machtiging van de hulpofficier van justitie en in samenwerking met medewerkers van het energiebedrijf de woning. De woning verkeerde niet meer in staat van bewoning, maar had slechts de kweek van hennep tot doel. In de woonkamer werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met in totaal ruim 300 hennepplanten. Bovendien bleek sprake van het illegaal aftappen van stroom. Met toestemming van de officier van justitie werden alle goederen, die te maken hadden met de kweek van hennep, in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. Tegen de huurder van de woning, een 25-jarige man uit Houten, wordt proces-verbaal opgemaakt.

De tweede hennepkwekerij kwam de politie op het spoor na een melding van de Meld Misdaad Anoniemlijn.

Op maandag 6 augustus betrad de politie in samenspraak met de verhuurder een woning aan de Melkhoeve. Op de eerste verdieping bleek een kamer volledig ingericht te zijn voor de kweek van hennep. Ook op de zolder werd een volledig ingerichte kwekerij ontdekt, echter zonder hennepplanten. Gezien de aangetroffen situatie zou er onlangs geoogst kunnen zijn. Er lagen nog wel 9 volle vuilniszakken met resten van hennepplanten. De verzegeling van de stroommeter bleek verbroken en er was geknoeid met de meter. Alle goederen/voorwerpen die te maken hadden met de kweek van hennep, werden in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. Het ging om 16 assimilatielampen, 2 tijdschakelklokken, 15 transformatoren, koolstoffilters, afzuiginstallaties en irrigatiesystemen. Tegen de huurder van de woning, een 32-jarige vrouw uit Houten, wordt proces-verbaal opgemaakt.