Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Roteb helpt bij insectenbestrijding

Vooral in de zomer kunt u last krijgen van insecten zoals wespen, mieren en vlooien. Waar moet u op letten en wat kunt u er tegen doen? Roteb Service Ongediertebestrijding helpt u daarbij.

Wespen komen af op zoete waren, zoals rijpe vruchten, limonade, stroop enzovoort. Wespen zorgen voor bestuiving van bloemen en vangen insecten. Een wespensteek kan pijnlijk zijn.

Hoe kunt u overlast voorkomen?


* Plaats horren voor open ramen en deuren;


* Sluit afvalemmers en vuilcontainers;


* Voorkom aantrekkelijk (zoet) voedsel;


* Gaten/kieren dichten in winter

Last van wespen:

Als u zelf wilt bestrijden, met speciaal wespenstuifpoeder, luidt het advies om dit alleen te doen als het nest op een niet-gevaarlijke plek zit. Dus waar men makkelijk kan weglopen en niet op een ladder. Bij twijfel, schakel de ongediertebestrijding in. De bestrijder komt dan het nest verdelgen.

Wanneer u last heeft van insecten of ongedierte, kunt u contact opnemen met Roteb via 0800-1545. Vraag naar ongediertebestrijding. U kunt insecten soms ook zelf bestrijden met de juiste bestrijdingsmiddelen. Bij de balie van Roteb Service aan het Kleinpolderplein 5 geven de medewerkers u graag de juiste informatie en kunt u bestrijdingsmiddelen kopen. Ook zijn er gratis brochures in 4 talen voor inwoners van Rotterdam.

Roteb Service Ongediertebestrijding

Kleinpolderplein 5

3042 CE Rotterdam

tel. 0800-1545 (balie geopend tussen 08.00 en 17.00 uur)

Alle insecten op de openbare weg die overlast geven worden door Roteb Service Ongediertebestrijding gratis bestreden.

Tarieven van de Roteb voor insectenbestrijding

Tarieven Roteb 2007 woningen gemeente Rotterdam

Wespen 55,00

Wespen buiten kantooruren 127,00