Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Activiteiten van TOS voor kinderen

Voor alle kinderen die niet op vakantie gaan, worden er de komende periode diverse activiteiten door Thuis Op Straat (TOS) georganiseerd.

Doordat deelgemeente Kralingen-Crooswijk onlangs heeft toegezegd geld vrij te maken voor de ID-regeling, kunnen de speelactiviteiten in de speeltuinen en op de speelpleinen gewoon doorgaan deze zomer. Deelgemeente Kralingen-Crooswijk wil tot 31 december 2007 budget vrijmaken voor het aanstellen van een meewerkend voorman (1 fte), en voor de financiering van 4 jongerenbijbaantjes en kosten voor activiteiten van TOS. De meewerkend voorman die wordt aangesteld, is verantwoordelijk voor de werving en begeleiding van jongeren, stagiaires en vrijwilligers in met name De Esch, maar ook in Kralingen-West en Kralingen-Lusthof. De speeltuinen en de activiteiten van TOS in deelgemeente Kralingen-Crooswijk kampten namelijk al enige tijd met het knelpunt dat de ID-regeling was afgeschaft, waardoor er onvoldoende mankracht was om de speeltuinen optimaal open te houden, en de activiteiten van TOS te laten draaien. TOS kampt nog steeds met personeelstekorten, want uit een overzicht dat zij zelf opgesteld hebben, blijkt dat er tekorten zijn bij de reguliere pleinactiviteiten, bij de speelgoeduitleen en bij de pauzeactiviteiten.

Zomerprogramma TOS

Omdat TOS nog steeds met personeelstekorten kampt, heeft TOS-Kralingen heeft er afgelopen jaar voor gekozen om de beperkte inzet die er nog is, in te zetten in Kralingen-West en Kralingen-Lusthof. Hierdoor zijn er nu geen TOS-activiteiten in De Esch. Voor de zomer is een zomerprogramma samengesteld waarin wel activiteiten voor De Esch zijn opgenomen. Elke dinsdagmiddag van 14 tot 16 uur, en op vrijdag van 18.30 tot 20.30 uur worden er activiteiten voor kinderen op het Assendelftplein gehouden. In De Esch zijn de kinderen elke maandag van 18.30 tot 20.30 uur welkom, en op vrijdag van 14 tot 16 uur.