Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Barbecueen in het Kralingse Bos

Het Kralingse bos trekt jaarlijks veel bezoekers en recreanten. De toenemende populariteit van het Kralingse bos is te danken aan vele verbeteringen en inrichtingsplannen (de aanleg van de wandelboulevard en strandbad) die de laatste jaren zijn gerealiseerd.

Niet voor niets heeft het Kralingse Bos een prijs gewonnen voor de beste buitenruimte 2007. Omdat de deelgemeente Kralingen-Crooswijk het Bos graag schoon, heel en veilig wil houden, zijn er een aantal maatregelen getroffen om het barbecueën beheersbaar te houden. Deze regels zijn op diverse plekken opgehangen in het Bos, zodat ze goed zichtbaar zijn voor alle recreanten en bezoekers.
* Barbecueën is toegestaan in het Kralingse Bos voor zover dat geen gevaar, hinder of overlast oplevert voor de omgeving (art.5.4.1, lid4, onder d, APV), met inachtneming van een aantal gebruiksregels en rekening houdend met andere recreanten:


- Houd minstens 2 meter afstand van bomen en struiken


- Afval moet in de vuilcontainers worden gedeponeerd


- Hete kolen mogen niet op het gras worden geworpen, maar in de daarvoor

bestemde koolcontainers of ondergrondse containers


- Het barbecuetoestel moet op een stabiele ondergrond staan


- De warmtebron mag de ondergrond niet raken


- Aanwijzingen van brandweer en politie moeten worden opgevolgd


- Voor het organiseren van barbecues met meer dan 20 deelnemers dient een vergunning aangevraagd te worden bij de deelgemeente. Hieraan wordt een aantal voorwaarden gesteld, zoals het correct omgaan met de buitenruimte en het schoon achterlaten van de gebruikte locatie. Georganiseerde activiteiten voor meer dan 20 personen moeten plaatsvinden op de grasvelden nabij het strandbad (langs het Langepad)


- Open vuur is verboden

De burgemeester behoudt zich het recht voor om bij langdurige droogte of brandgevaar het barbecueën te verbieden. De deelgemeente zal voor maximaal 400 personen op een dag vergunning verlenen. In verband met het verantwoord afvoeren van het afval en kooltjes zullen meer afvalbakken geplaatst worden. Ook staan er zogenaamde koolcontainers in het Bos waar men de kooltjes in moet deponeren.