Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (8/8)

TILBURG, 8 augustus 2007

Tilburger aangehouden na mishandeling en bedreigen vriendin

TILBURG: Een 31-jarige Tilburger is gisteravond omstreeks 19.30 uur in de wijk Reeshof aangehouden vanwege huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn 26-jarige vriendin. Daarnaast krijgt hij ook een proces-verbaal ter zake belediging en het rijden onder invloed. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaart dat haar vriend sinds enige tijd steeds meer alcohol en drugs gebruikt, waardoor zij vaak problemen hebben. Gistermiddag hadden zij gekregen. Dit escaleerde waarna hij haar met de dood bedreigde. Ook gooide hij een telefoon en een houten rek in haar richting, dit laatste gebeurde terwijl zij hun dochtertje van een half jaar in haar handen hield. Met het rek raakte hij haar op het achterhoofd. Vervolgens was hij terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde in de auto gestapt. Terwijl de agenten in de straat stonden, kwam de verdachte aangereden. De dienders hebben hem direct aangehouden. Hierbij beledigde de man een van de dienders. Aan het bureau blies de verdachte 445 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij is in verzekering gesteld. Zijn vriendin heeft aangifte gedaan

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Man aangehouden na diefstal bedrijfsauto

TILBURG: De politie heeft gistermiddag in een bedrijf op het industrieterrein Kraaiven, een 38-jarige man uit Gilze aangehouden omdat hij s-nachts in het bedrijf waar hij werkt, een bedrijfsauto en een klein geldbedrag had weggenomen.

De dief verklaarde dat hij persoonlijke problemen heeft. De nacht van maandag op dinsdag was hij naar het bedrijf gegaan. Hij heeft daar een sleutel van. Hij schakelde het alarm uit en nam een bedrijfsauto mee. Ook forceerde hij een geldkistje en nam daaruit een klein geldbedrag. Vervolgens reed hij met deze auto naar Goes. Hij liet op het kantoor een briefje achter waarin hij schreef dat het hem speet en dat hij hulp ging zoeken. Een collega belde hem vervolgens de volgende ochtend nadat het briefje was gevonden. Deze collega is naar hem toe gegaan waarna ze samen met de bedrijfsauto terug naar Tilburg keerden. Inmiddels was ook de politie over de diefstal c.q. verduistering geïnformeerd. Bij terugkomst in Tilburg volgde de arrestatie van de verdachte. Hij legde een bekentenis af. Hij is gistermiddag weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw neemt terrasje pikken te letterlijk

TILBURG: Een beveiligingsmedewerker van het St. Elisabeth Ziekenhuis heeft gisteravond omstreeks 23.30 uur een 36-jarige Tilburgse betrapt toen zij een tuinset vanaf het terrein van het ziekenhuis wilde stelen. De vrouw had de tafel gepakt, terwijl haar dochter 12-jarige dochter twee stoelen moest dragen. Een bewaker betrapte hen en droeg ze over aan de politie. De vrouw gaf als verklaring op dat ze dacht dat het ziekenhuis de tuinset niet meer nodig had omdat deze buiten tussen de bomen stond. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

Hekklimmer krijgt proces-verbaal

TILBURG: Vanmorgen vroeg heeft een alerte bewaker van de Universiteit op het terrein aan de Professor Verbernelaan een 23-jarige Tilburger betrapt die met twee vrienden over het hek was geklommen dat om de oude kunstacademie stond. Zijn maatjes wisten te ontkomen. De aangehouden verdachte verklaarde dat ze geen diefstal wilde plegen maar puur voor de spanning over het hek waren geklommen. Hij krijgt een proces-verbaal ter zake het zich op verboden terrein bevinden (461 Strafrecht). Het bewuste pand is vanwege een renovatie omheind.

Verdachte wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 05.15 uur op de Cannabichstraat van een buurtbewoner een 16-jarige jongen overgenomen die door hem verdacht werd van een (poging) tot inbraak in een auto. De burger was naar buiten gegaan toen hij het lawaai hoorde vanaf de parkeerplaats naast de Hoffmannflat. Hij zag twee jongens fietsen die het met elkaar kennelijk hadden over een steen. De getuige kreeg het vermoeden dat de jongens met auto-inbraken bezig waren. Hij zag dat ze bij een bestelauto stopte en in het voertuig keken. Hij achtervolgde de twee en slaagde erin de 16-jarige jongen aan te houden. De knaap werd overgedragen aan de politie. Daar er geen strafbaar feit kon worden aangetoond, is de verdachte weer op vrije voeten gesteld.

Vonnisklant aangehouden

TILBURG: De politie heeft vanmorgen een 41-jarige Tilburger aangehouden vanwege zes openstaande vonnissen. De man verbleef bij zijn vriendin in een woning in de wijk Loven. Hij moet nog 197 dagen gevangenisstraf uitzitten. Daarnaast heeft nog twee geldboetes openstaan (470 euro of 7 dagen hechtenis).

Winkeldieven betrapt

TILBURG: Een 33-jarige drugsgebruiker uit waalwijk is dinsdagavond betrapt op winkeldiefstal in de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat. Een medewerker zag op een monitor dat de dief zeven DVDs en twee stuks Mora gehaktballetjes onder zijn T-shirt stopte en de winkel uitliep zonder de goederen te betalen. Hij werd opgehouden totdat de politie hem overnam.

Een 57-jarige vrouw uit Tilburg werd gistermiddag in een warenhuis aan de Heuvelstraat betrapt toen zij een paar schoenen in haar tas stopte en naar buiten liep zonder deze bij de kassa af te rekenen.

Belgen met drugs aangehouden

TILBURG: Agenten van het biketeam van Wilhelminapark hebben gisteravond op de Arke Noestraat twee Belgen aangehouden die in hun auto drugs aan het gebruiken ware. Een van de mannen, een 27-jarige man uit Eecklo werd in verzekering gesteld omdat hij 13 gram speed bij zich had. Ook stond hij nog gesignaleerd voor een boete van bijna 100 euro. De andere Belg, een 18-jarige jongeman uit Brugge werd wel aangehouden maar na verhoor in vrijheid gesteld. Zij vielen de bikers op omdat ze in de auto net een spuit in hun armen hadden gezet.

Auteur: Willem van Hooijdonk