Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 8 augustus

* TWEE OPLICHTERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM- Politiemensen hielden dinsdagochtend twee mannen aan voor poging oplichting. Zij waren rond tien uur aangesproken door een oplettende marktkoopman, die had gezien dat een jongen een camera te koop aanbood. De politiemensen hielden op basis van signalement de jongen, 17 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, staande. Hij had een camera bij zich met een sticker erop met een merknaam. Zij liepen vervolgens naar een bestelbus voor zijn identiteitspapieren, toen de politieagenten daar een flink aantal dozen zagen staan. In de dozen zaten merkloze camera's, daarnaast werd een velletje met merkstickertjes gevonden. Hierop is de jongen, samen met zijn 40-jarige vader, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De goederen zijn in beslag genomen.


* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

ROTTERDAM-SCHIEBROEK- Politiemensen hielden dinsdagavond vier verdachten aan voor mishandeling. Rond zeven uur kwam de melding dat een 18-jarige jongen in elkaar geslagen werd, mogelijk met een knuppel. Direct onderzoek in de omgeving leverde een viertal personen op, die op basis van signalement werden in de kraag werden gevat. Twee van hen, beiden Rotterdammers van 17 jaar oud, zijn heengezonden. Twee anderen, Rotterdammers van 18 en 19 jaar oud, zijn ingesloten. Een wapenstok en een knuppel zijn in beslag genomen.


* HELER AANGEHOUDEN
FEIJENOORD / HILLESLUIS - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van heling. Surveillerende agenten zagen dinsdagmorgen rond kwart over vijf in de omgeving van de Hillevliet een man rijden op een fiets. Na een controle, hielden agenten de 20-jarige Rotterdammer aan als verdachte van heling. Hij probeerde nog te ontkomen aan zijn arrestatie, maar is na een korte achtervolging overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De fiets is in beslag genomen.


* BEKEURINGEN NA ACHTERVOLGING
MAASSLUIS- Politiemensen zagen dinsdagavond op de P.C. Hooftlaan een motor rijden waarvan de bestuurder zonder helm reed. Daarnaast had de motor geen kentekenplaat. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven ging deze ervan door. Een korte achtervolging was het gevolg, maar werd gestaakt door politiepersoneel omdat ze de bestuurder al hadden herkend. De man kan alsnog diverse bekeuringen thuis tegemoet zien.


* MISHANDELAARS AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht een mishandeling rond onenigheid over een hond. Dinsdagavond omstreeks kwart voor acht kreeg de politie melding van een mishandeling in de omgeving van de Rechthuislaan. Daar was op straat onenigheid ontstaan tussen een man en een vrouw. De vrouw had haar hond los laten lopen, waar de man wat van had gezegd. De 34-jarige Rotterdamse bedreigde daarop de 60-jarige man. Toen hij naar huis ging, werd er bij zijn huis aangebeld. Hij werd vervolgens door drie personen, waaronder eigenares van de hond, mishandeld waarna het drietal wegvluchtte. Het slachtoffer is overgebracht naar het Ikazia ziekenhuis voor de behandeling van zijn verwondingen. Politiepersoneel hield de vrouw in haar woning aan voor mishandeling en ontboden haar broer, een 27-jarige Rotterdammer, op het politiebureau. Politiemensen arresteerden hem aan voor betrokkenheid. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* SNELHEIDSCONTROLES GEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS- Politiemensen hielden dinsdagochtend en
-middag op de Klapwijkseweg en de Noordeindseweg verkeerscontroles gericht op snelheid. Tussen half elf en kwart over elf reden 60 van de 270 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid was 83 km/u, waar 50 het maximum is. Tussen één en drie uur 's middags reden op de Noordeindseweg 57 van de 715 passanten te hard. Hier was 89 km/u de hoogst gemeten snelheid.


* RIJBEWIJS KWIJT NA 92 KM/U TE HARD
STELLENDAM- Politiemensen vorderden dinsdagavond het rijbewijs in van een 52-jarige Rotterdamse automobilist. Hij reed 192 km/u op de N57, waar 100 km de maximaal toegestane snelheid is.


* GROTE HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
DIRKSLAND - Politiemensen van het district de Eilanden hebben woensdag een grote hennepkwekerij ontmanteld aan de Oost Havendijk.
De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van binnengekomen informatie. Via een luik kwam men op de zolderverdieping en daar trof men een kwekerij aan met ongeveer drie duizend planten en de benodigde apparatuur. Alles is in beslag genomen en wordt vernietigd. Met de ontruiming van planten en apparatuur is men geruime tijd bezig geweest. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.


* INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CARNISSE- Politiemensen arresteerden dinsdagochtend vroeg een man voor woninginbraak. Rond half zeven kwam de melding dat er ingebroken was in een woning aan de 3e Carnissestraat. De 76-jarige bewoonster had rond half zeven de inbreker betrapt, die er vervolgens vandoor ging. Direct onderzoek van de politie in de omgeving resulteerde in de aanhouding van de 31-jarige Rotterdamse verdachte, in een steeg naast de woning. Hij had een cameratas bij zich, die de vrouw herkende als de hare, zij kreeg deze direct terug. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* RIJBEWIJS KWIJT NA VEEL TE HARD RIJDEN
ROTTERDAM-DE ESCH- Politiemensen zagen dinsdagavond een automobilist met hoge snelheid rijden vanaf de Abram van Rijckevorselweg richting Maasboulevard. Na controle bleek de man, een 29-jarige Rotterdammer, meer dan 50 km/u te hard te hebben gereden. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.


* GRANAAT BLIJKT CONTRAGEWICHT TE ZIJN
ZWARTEWAAL - Een 52-jarige man uit Hellevoetsluis was dinsdagmiddag aan het werk in zijn tuin aan de Sluisweg. Bij het graven stuitte hij op een stuk verroest staal dat verdacht veel leek op een granaat. Politiemensen van het district De Eilanden werden erbij geroepen maar konden ook geen uitsluitsel geven of dit daadwerkelijk een projectiel was of iets anders. Specialisten van het bureau Wapens en Techniek van de politie Rotterdam-Rijnmond stelden na een kort onderzoek vast dat het geen granaat of een ander explosief was, maar vermoedelijk een verroest contragewicht van een oude klok.


* MISHANDELAAR IN SUPERMARKT AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van mishandeling. Dinsdagavond rond acht uur kreeg de politie melding van een mishandeling bij een supermarkt. Op de Wingerd zagen agenten een man die bezig was met duw- en trekwerk met een andere man. De verdachte is hierop aangehouden. Politiemensen hebben tijdens de aanhouding gepast geweld gebruikt omdat de verdachte niet wilde meewerken. Op het politiebureau bleek de 34-jarige man uit Capelle aan den IJssel betrokken te zijn geweest bij de bedreiging en mishandeling van een vrouw in een supermarkt. Tevens bleek de verdachte eerder op de avond al een bekeuring te hebben gekregen voor wildplassen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.


* RIJDEN ONDER INVLOED
ROTTERDAM-RUBROEK- Een politieman in een onherkenbaar voertuig zag in de nacht van dinsdag op woensdag op de Goudsingel een automobilist door rood en over een verdrijvingsvlak rijden. Toen hij de 26-jarige bestuurder uit Tilburg langs de kant van de weg zette, bleek deze ook teveel te hebben gedronken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* RIJDER ZONDER RIJBEWIJS AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die reed zonder rijbewijs. Dinsdagavond rond half tien controleerden surveillerende agenten een automobilist. De 74-jarige Rotterdammer droeg geen gordel en kon geen rijbewijs tonen. Bij navraag bleek het bewijs al halverwege 2006 ongeldig verklaard. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* MAN BEROOFD; GETUIGEN GEZOCHT
ROTTERDAM-GROOT IJSSELMONDE- Op de Groeninx van Zoelenlaan werd dinsdagmiddag een 30-jarige Rotterdammer beroofd van een geldbedrag. De man, een medewerker van een bedrijf, wilde rond tien voor zes een envelop met geld storten in de afstortkluis van een bank, toen hij plotseling door twee mannen werd benaderd. Eén van hen bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en hij moest de envelop afstaan. Vervolgens gingen de twee berovers, mannen met een negroide uiterlijk, er te voet vandoor door het park in de richting van de Reijerdijk. Eén van de daders had een Feijenoord-shirt aan, beiden hadden een donkerblauw sweater of vest aan. Eén van de daders had een donkere broek aan met opvallend witte strepen en mogelijk een kaal hoofd. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of mogelijk andere informatie hebben die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.