Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 1 augustus 2007

Veiligheidsregio

De gemeente Bernheze stelt bij een calamiteit in een andere gemeente binnen de regio Brabant Noord een deel van haar personeel beschikbaar ter ondersteuning. Hiervoor is een overeenkomst met de Veiligheidsregio Brabant Noord gesloten.

Naleving vergunningen Wet milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders besluit Garagebedrijf Weijenberg, t Dorp 146 in Heesch, een dwangsom op te leggen om naleving van de milieuvergunning af te dwingen.

Toezichthouders Woningwet en Wet op de Ruimtelijke Ordening

Bij besluit van 15 mei 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze besloten om het toezicht op de naleving van de voorschriften van de Woningwet en Wet op de Ruimtelijke Ordening op alle woonwagencentra binnen de gemeente Bernheze uit te besteden aan het adviesbureau MB-All BV.

Medewerkers van dit adviesbureau moeten voor het uitoefenen van deze toezichthoudende taken bevoegd gemaakt worden. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders bij besluit van 1 augustus 2007 drie medewerkers van MB-All BV aangesteld als onbezoldigd toezichthoudend ambtenaar ex artikel 100a lid 1 Woningwet juncto 5:11 van de Algemene Wet Bestuursrecht. Deze medewerkers beschikken daarmee over alle bevoegdheden zoals genoemd in afdeling 5.2, toezicht op de naleving, van de Algemene wet bestuursrecht en de bevoegdheid van artikel 100a, lid 2 van de Woningwet (betreden van een woning zonder toestemming eigenaar). De medewerkers zullen deze bevoegdheden alleen gebruiken voorzover dat noodzakelijk is voor het uitoefenen van de toezichthoudende functie.

Daarnaast heeft de burgemeester van de gemeente Bernheze in zijn besluit van 1 augustus 2007 de medewerkers van MB-All BV op basis van artikel 69 lid 1 sub 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening aangewezen als personen die van zonsopgang tot zonsondergang toegang hebben tot alle terreinen van alle woonwagencentra binnen de gemeente Bernheze, voorzover dit redelijkerwijs noodzakelijk is voor de uitvoering van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Tot slot mogen de medewerkers van MB-All BV hun toezichthoudende bevoegdheden alleen gebruiken ten aanzien van alle woonwagencentra binnen de gemeente Bernheze. Valt een terrein of opstal niet binnen het gebied van een woonwagencentrum, dan hebben de medewerkers geen toezichthoudende bevoegdheid.

Het is de verwachting dat de controles door de medewerkers van MB-All BV medio september/oktober 2007 starten.