Eerste Nederlandse wintergids alltours en vertrek diverse luchthavens

08/08/2007 13:36



BrouwerBetist



Resultaten eerste zomerseizoen alltours boven verwachting: 40.000 gasten voor boekjaar 2007/2008 verwacht

Zeist/Duisburg, 8 augustus 2007

De introductie van alltours op de Nederlandse markt is succesvol verlopen. De boekingen van de Duitse touroperator liggen voor op schema en verwacht wordt dat tijdens het eerste zomerseizoen de eerder geraamde 25.000 gasten met ruim 1.000 overtroffen wordt. Dit winterseizoen brengt alltours voor het eerst de wintergids 'Zonvakanties' uit, geheel gericht op de Nederlandse consument. Vertrek is mogelijk vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. Vanaf Schiphol wordt zowel naar zonbestemmingen in Europa en Egypte gevlogen (Canarische Eilanden, Mallorca, Malaga, Faro, Funchal, Antalya en Hurghada) alsmede intercontinentaal (Dominicaanse Republiek, Cuba en Mexico). Vanuit Amsterdam wordt dagelijks op Mallorca gevlogen. Vanaf Eindhoven vertrekken vluchten naar Gran Canaria, Antalya en Faro en vanaf Groningen wordt ook Gran Canaria aangedaan. In totaal vertrekken er 52 vluchten per week vanuit Nederland. De airline partners zijn Martinair, Transavia, Air Berlin en Sky Airlines. Daarnaast beschikt alltours in totaal over 257 wekelijkse vluchten vanaf Düsseldorf, Keulen, Münster, Weeze en Bremen. Deze vluchten kunnen ook via de Nederlandse wintergids geboekt worden. In het eerste volledige boekjaar 2007/2008 (01-11-2007 - 31-10-2008) van Nederland, verwacht alltours 40.000 gasten.

'Het merk alltours staat in Duitsland al meer dan 34 jaar voor hoge kwaliteit voor bijzonder scherpe prijzen. Ons eerste seizoen in Nederland geeft aan, dat er ook op de Nederlandse markt veel mogelijkheden zijn voor alltours. We willen met onze sterke klantgerichtheid en onze erkende uitstekende prijs-kwaliteit verhouding overtuigen en voorspellen een blijvende, geleidelijke groei in Nederland. Op basis van onze huidige ervaringen met het zomerseizoen, verwachten we ook een sterke positionering van ons winterprogramma', aldus algemeen directeur Markus Daldrup.

Altours is de grootste onafhankelijke reisorganisatie van Duitsland. In het boekjaar 2005/2006 werd met 1,5 miljoen passagiers een jaaromzet van 1,13 miljard euro genoteerd. Komend jaar verwacht alltours voor de markten Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland een totale omzetstijging van 4, 5%.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (