AutoRai

Wereldpremière Cadillac BLS Wagon op de IAA 2007

(8/8/2007)
De gloednieuwe Cadillac BLS Wagon zal ongetwijfeld het stralende middelpunt zijn van de Cadillac stand tijdens de IAA 2007. Cadillac, Corvette & HUMMER Europe presenteert in Frankfurt nog meer nieuws. Het publiek kan ook de geheel nieuwe Cadillac CTS, Cadillac BLS Flexpower en krachtigere Corvette C6 Coupe en Convertible bewonderen. Fans van de bioscoopkraker âTransformersâ¢â kunnen tijdens de IAA de HUMMER Autobot Ratchet van dichtbij bekijken.

Met de introductie van nieuwe modellen op de IAA in Frankfurt willen Cadillac en Corvette verder groeien in Europa:

* Cadillac BLS Wagon, de eerste stationcar van dit prestigemerk
* Volledig nieuwe topklasse sedan Cadillac CTS
* Cadillac BLS met Flexpower

* Krachtigere motor voor de Corvette C6 Coupe en Convertible

Cadillac BLS Wagon

De BLS Wagon is de eerste stationcar van Cadillac. Dat is niet de enige mijlpaal, want samen met de BLS Wagon debuteren twee nieuwe motoren in de BLS-reeks: een 2.0 Flexpower, die geschikt is voor E85 bio-ethanol, en een 132 kW (180 pk) sterke turbodieselmotor.

Cadillac CTS â volledig nieuw 2008-model

De volledig nieuwe Cadillac CTS valt op door zijn markante design, goede prestaties en doordachte technologie. Zowel aan de buitenkant als in het handgemaakte interieur is het beroemde Cadillac design zichtbaar. Die stijl zorgt voor dynamiek in de behoudende wereld van de topklasse sedans. Het nieuwe model biedt ook goede rijprestaties, mede dankzij de krachtige direct-ingespoten 3.6 V6 VVT en de 2.8 V6-motor. De CTS komt met achterwiel- en vierwielaandrijving op de markt. Op de Cadillac-stand zijn verder de 2008-uitvoeringen te zien van de STS, SRX, Escalade en XLR-V.

Corvette met geheel nieuwe V8-motor

Modeljaar 2008 betekent voor de Corvette Coupe en Convertible een krachtigere 6.2 V8, die 321 kW (436 pk) en 586 Nm levert (voorlopige specificaties). De LS3 met de zestraps paddle-shift automaat is de snelste Corvette met automaat ooit: van 0-96 km/h (0-60 mph) in 4,3 seconden en een topsnelheid van 306 km/h. De zesde generatie van de beroemde Amerikaanse sportauto heeft verder diverse andere technische verfijningen ondergaan en ook het interieur is licht aangepast.

HUMMER H2 uit Transformers

Een SUV die een filmster werd. De HUMMER H2 uit de spannende film âTransformersâ¢â zal ongetwijfeld de aandacht van auto- en filmliefhebbers trekken. Op de stand van het unieke Amerikaanse merk is namelijk de op een H2 gebaseerde âAUTOBOT RATCHETâ te zien, die van een HUMMER H2 reddingsauto transformeert in een robot. Ander HUMMER nieuws betreft de HUMMER H2 en H3. De H3 staat met een nieuw vormgegeven voorzijde in Frankfurt. Tijdens de IAA presenteert HUMMER ook alle informatie over de H2.