Politie Gelderland-Zuid

Vijf verdachten voor het bestelen van man

Nijmegen, 08-08-2007 o Een oplettende buurtbewoner belde dinsdagavond de politie omdat hij zag dat bij een woning in de Symfoniestraat vier vrouwen met een mediterraan uiterlijk bij een oudere man naar binnen gingen. De buurtbewoner vond dit wel erg verdacht.

Toen de agenten ter plaatse kwamen waren twee van de vier vrouwen al gevlucht. Twee vrouwen troffen ze nog in de woning aan. Zij hadden bij het 81-jarige slachtoffer aangebeld met de vraag of ze iets over de oorlog mochten vragen. Terwijl de bewoner twee vrouwen in de keuken te woord stond hebben de andere twee waarschijnlijk de woning doorzocht. Bij controle bleek de man enkele bankpassen te missen. De vier vrouwen zijn aangehouden. Het betreft vrouwen van 21, 35, 43 en 44 jaar oud, afkomstig uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Ook werd een 52-jarige man uit Hongarije aangehouden. Hij zat in de auto op de vier vrouwen te wachten.

De politie wil in dit verband nog eens waarschuwen voor dit soort babbeltrucs waar vaak oudere mensen het slachtoffer van worden.

De politie wil ook graag weten of deze vrouwen de afgelopen dagen op meer plaatsen in Nijmegen en omgeving actief zijn geweest. Eventuele slachtoffers en getuigen kunnen dan contact opnemen met telefoonnummer 0900 8844 en vragen naar de Stadsrecherche.
(03)