Politie Midden- en West Brabant

Persberichten woensdag 8 augustus

BERGEN OP ZOOM, 8 augustus 2007

Drie jongens aangehouden voor plaatsen graffitti

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagochtend rond 05.30 uur twee jongens van 14 en een jongen van 15 aangehouden op verdenking van het bekladden van een tiental plaatsen met grafitti. Meterhuisjes, electriciteitskastjes, muren (onder andere van een supermarkt) en houten bankjes moesten het daarbij vooral ontgelden.
Een oplettende voorbijganger sprak surveillerende agenten aan dat hij drie jongens in donkere kleding had zien rondhangen bij een supermarkt aan de Streuvelslaan. Toen de politie polshoogte nam was het trio verdwenen. Na een onderzoek in de buurt konden ze, na een korte achtervolging, twee jongens aanhouden in de buurt van de Antwerpseweg. De politie is de derde verdachte thuis gaan ophalen. De jongens hebben bekend. Ze verklaarden vroeg te zijn opgestaan om te gaan tag-en, het achterlaten van je graffiti handtekening. De drie worden doorverwezen naar bureau HALT.

Politie houdt gezochte inbreker aan

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagavond rond 21.15 uur een 27-jarige man aangehouden op de Burgemeester Schoonheijtstraat. Hij werd al een tijdje gezocht omdat hij er van werd verdacht betrokken te zijn geweest bij tenminste zeven (bedrijfs)inbraken in Roosendaal. De politie heeft de man in verzekering gesteld, hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Bij controle op het bureau bleek dat hij in Nederland verblijft als ongewenste vreemdeling.

Moeder en dochter krijgen winkelverbod na winkeldiefstal

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.30 uur een 43-jarige vrouw en haar 17-jarige dochter aangehouden in de Roselaar nadat zij in een drogisterij waren betrapt op het wegnemen van een mascararoller. De vrouwen hebben de diefstal bekend. Zij krijgen beiden een winkelverbod voor een jaar voor de gehele Roselaar.

Beginnend bestuurder belandt tegen boom: twee gewonden

ROOSENDAAL: Een 19-jarige automobilist uit Roosendaal, heeft dinsdagavond rond 18.20 uur op de Rucphensebaan een ongeval veroorzaakt. Tijdens het sturen in een bocht raakte het rechtervoorwiel de berm, waarna de auto dwars op de weg draaide en met de rechterkant tegen een boom aan de andere kant van de weg terecht kwam. Hierdoor raakten een 17-jarige vrouwelijke bijrijder uit Moerdijk en een 19-jarige passagier uit Roosendaal gewond. Zij zijn met onbekende verwondingen per ambulance naar het St.
Fransiscusziekenhuis overgebracht. De auto is geheel vernield. De bestuurder heeft sinds twee weken zijn rijbewijs en had net zijn nieuwe auto opgehaald. Hij verklaarde afgeleid te zijn geweest doordat hij met zijn passagiers over de nieuwe auto aan het praten was.

Dronken winkeldief verzet zich bij aanhouding

BERGEN OP ZOOM: Een 41-jarige man uit Bergen op Zoom probeerde dinsdagavond rond 17.50 uur een supermarkt aan de Vlaszak te verlaten met een fles drank onder zijn jas. Toen de bedrijfsleider hem daarop aansprak probeerde de man er vandoor te gaan. De bedrijfsleider wilde de man tegenhouden waarbij beiden op de grond vielen en er een worsteling ontstond. Hierbij raakte de bedrijfsleider licht gewond aan zijn hand. De man gaf zijn pogingen om te vluchten op. Toen de politie ter plaatse kwam om de man aan te houden verzette de man zich zodanig dat een agent pepperspray moest gebruiken om hem uiteindelijk de handboeien om te kunnen doen. De man bleek sterk onder invloed van alcohol te zijn. Hij is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd.

Automobilist rijdt scooterrijder aan

BERGEN OP ZOOM: Een 21-jarige bestuurder van een bestelbus uit Roosendaal zag bij het afslaan op de kruising Borchwerf, richting de Belder, een achteropkomende scooterrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 40-jarige scooterrijder uit Roosendaal gewond raakte. Hij is met onbekende verwondingen naar het St. Fransiscus ziekenhuis vervoerd. De scooter werd geheel vernield.

Auteur: Manon Erkens