Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 8 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 08-08-2007 o Met onder meer: neergeschoten man aangehouden, inbrekers overlopen en beroofd van fiets.

Neergeschoten man aangehouden

Zaandam, 8 augustus 2007.

De politie heeft de man die dinsdagmiddag in een woning aan het Barndegat werd neergeschoten aangehouden als verdachte van overtreding van de Opiumwet. In de woning waar de 50-jarige man verbleef werd door de recherche een flinke hoeveelheid hennep en verpakkingsmateriaal aangetroffen. De man verblijft, onder bewaking, nog in het ziekenhuis maar maakt het naar omstandigheden goed. Hij werd in de buik geschoten maar hoeft vooralsnog niet geopereerd te worden. De recherche heeft een groot onderzoek opgestart om achter de identiteit van de verdachte mannen te komen die volgens getuigen bij het pand zijn weggerend. Getuigen die nog niet door de politie zijn verhoord worden verzocht zich te melden bij de recherche via 0900-8844.

Veelpleger betrapt

Zaandam, dinsdag 7 augustus 2007, 00:33 uur.

De politie heeft een 48-jarige veelpleger uit Zaandam aangehouden nadat hij door agenten in burger was betrapt op een inbraak in een auto op de Touwslagerstraat waarbij een autoradio buit werd gemaakt. De man werd door de politie al enige tijd extra in de gaten gehouden omdat werd vermoed dat hij actief was met het plegen van
auto-inbraken. De personenauto waar de verdachte in wegreed na de kraak werd in beslag genomen samen met de gestolen autoradio en een mes dat hij onder zijn kleding had verborgen. De Zaandammer werd ingesloten, in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Er wordt nog onderzocht of de man met meer zaken in verband kan worden gebracht.

Rijbewijs kwijt

Wormerveer, dinsdag 7 augustus 2007, 15:58 uur.

Een 39-jarige man uit Zaandijk is na een snelheidsovertreding zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk werd de snelheid van zijn personenauto gemeten met een lasergun. Op een weggedeelte waar 100 km per uur maximaal is toegestaan reed de man met 159 km per uur voorbij de controleur. In gevallen dat er na correctie meer dan 50 km overschrijding overblijft wordt het rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar justitie. De bestuurder zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden. Zes andere bestuurders kregen een bekeuring voor te snel rijden. Vijf automobilisten droegen geen autogordel, twee waren aan het bellen en één had een niet goed leesbare kentekenplaat.

Scootmobiel terecht

Zaandam, dinsdag 7 augustus 2007.

De scootmobiel die maandagmiddag bij een supermarkt op de Vrieschgroenstraat van een 70-jarige Zaandamse gestolen zou zijn is weer terecht. Een man met een soortgelijk voertuig was na zijn boodschappenronde in de verkeerde scootmobiel gestapt en weggereden. Toen de man later zijn vergissing bemerkte heeft hij zich bij de politie gemeld. Beide voertuigen werden weer bij de juiste eigenaren gebracht en de diefstalaangifte werd vernietigd.

Inbrekers overlopen

Purmerend, woensdag 8 augustus 2007, 04:40 uur.

De politie heeft een 31-jarige man uit Hoorn aangehouden als verdachte van inbraak. Een bewoonster van een woning op de Bovenlandsestraat werd wakker van een geluid en ontdekte beneden in de woning twee mannen die er direct vandoor gingen. Agenten die in de richting van de woning reden zagen een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Na aanspreken bleek het een bekende van de politie die vervolgens werd aangehouden en ingesloten. De inbrekers waren binnen gekomen met een valse sleutel van de voordeur. Er was geen tijd geweest om iets te stelen. Naar de tweede dader wordt een nader onderzoek ingesteld. De man uit Hoorn werd na verhoor overgedragen aan de politie Noord-Holland-Noord die hem gaat horen over enkele inbraken in hun regio.

Tegel door ruit

Purmerend, woensdag 8 augustus 2007, 02:42 uur.

Een 54-jarige man uit Zuid-Scharwoude is door de politie in een woning in Purmerend aangehouden als verdachte van vernieling. De bewoonster van de woning vertelde dat haar ex-vriend een tegel door een raam aan de achterzijde had gegooid en naar binnen was gegaan. De agenten troffen de man op de bovenverdieping achter een computer. Hij werd meegenomen en ingesloten.

Beroofd van fiets

Volendam, woensdag 8 augustus 2007, 0400 uur.

Een 21-jarige Volendamse heeft bij de politie aangifte gedaan omdat zij op De Stient werd beroofd van haar fiets. Een 25- tot 35-jarige man met een Volendams accent en blond stekeltjeshaar zou de fiets hebben vastgepakt en de jonge vrouw van haar fiets hebben gejaagd. Vervolgens zou de ongeveer 170 cm lange man zijn weggefietst in de richting van de Oostwal. Hij was gekleed in een zwarte driekwartsbroek met daarop een wit tekentje en een zwart truitje of hemd zonder mouwen. De gestolen fiets is een meerkleurige Gazelle Swing met een sticker van Bruin Bien op het achterspatbord. Getuigen die aanslaan op het signalement of weten waar de fiets is gebleven worden verzocht te bellen met het wijkteam in Volendam via 0900-8844.

Winkeldievegges

Zaandam, woensdag 8 augustus 2007, 12:10 uur.

De politie heeft twee Oost-Europese vrouwen van 30 en 19 jaar oud, alsmede twee meisjes van ongeveer 12 jaar oud, aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. In een kledingwinkel op de Gedempte Gracht stond volgens winkelpersoneel één vrouw op de uitkijk terwijl het drietal spullen uit de winkel probeerde mee te nemen zonder te betalen. Agenten troffen de twee vrouwen op een bankje buiten aan terwijl de meisjes binnen 'aan het winkelen waren'. Bij onderzoek aan de kleding van de vrouwen kwamen twee paar nieuwe schoenen te voorschijn die gestolen bleken bij een schoenenwinkel in de buurt. Het viertal kon zich niet legitimeren en sprak geen woord Nederlands. Na verhoor met hulp van een tolk worden de verdachten overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Laatst gewijzigd 08-08-2007 15:56 | © Politie Zaanstreek-Waterland |