Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 8 augustus 2007

Heerlen; gevaarlijke situatie door losgeschroefd autowiel

Een 35-jarige vrouw uit Heerlen kreeg zondagmiddag de schrik van haar leven toen er tijdens een autorit plotseling een wiel van haar auto afvloog.

Kort nadat de vrouw samen met twee kinderen van 10 jaar bij haar woning in Heerlen was weg vertrokken en op de Europalaan reed, hoorde zij dat de auto harde tikken produceerde. Op het moment dat de vrouw ging stoppen om poolshoogte te nemen, zag zij het linker achterwiel voorbij haar auto gaan.

Gelukkig reed de vrouw niet hard, waardoor erger kon worden voorkomen.

Onderzoek wees uit dat onbekenden vermoedelijk een of meerdere wielen van de auto wilde stelen en daarbij zijn gestoord. Wielbouten werden niet meer teruggevonden.

Maastricht; drie auto's uitgebrand

Afgelopen nacht zijn aan de Ketsingenstraat in Maastricht drie personenauto's uitgebrand. Deze auto's stonden naast elkaar geparkeerd op een parkeerplaats. De politie stelt een onderzoek in en sluit brandstichting niet uit.

Maastricht; groep jeugdige inbrekers aangehouden

Met de aanhouding van de laatste van zeven jeugdige verdachten afgelopen week, sluit de Maastrichtse districtsrecherche een onderzoek af waarbij zestien woninginbraken zijn opgelost.

De aangehouden verdachten zijn zes jongens van 16 jaar en een 18-jarige, allen afkomstig uit Maastricht.

Het onderzoek begon met de aanhouding van een van de zestienjarige en de 18-jarige verdachte, bij een woninginbraak in een woning aan de Giselbertstraat in Maastricht in juli van dit jaar. Tijdens het daarop volgende onderzoek werden de overige jongeren aangehouden.

De inbraken werden allemaal in Maastricht gepleegd vanaf december 2006. De buit bestond uit Laptops, mobiele telefoons, in enkele gevallen kostbare parfums en kleinere geldbedragen. Van het gestolen goed is niets teruggevonden.

Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie. Twee van hen zitten nog steeds in voorlopige hechtenis. Van de andere vijf is de voorlopige hechtenis geschorst.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --