Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 8 augustus

BREDA, 8 augustus 2007

Aanhouding na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 22.00 uur een 18-jarige man uit Breda aangehouden wegens mishandeling van zijn 17-jarige vriendin uit Teteringen. Agenten reageerden op een melding van het meisje dat ze kort daarvoor geslagen en geschopt was door haar jaloerse vriend. Ook zelf deelde ze een klap uit. Het incident speelde zich af in de ouderlijke woning van de Bredanaar in de wijk Wisselaar; zijn ouders zijn met vakantie. Het meisje heeft verklaard dat ze in hun relatie vaker is mishandeld. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden na beschieten auto

BREDA: Een 28-jarige Bredanaar is dinsdag kort voor middernacht aangehouden op de Brusselstraat. Hij zou de auto van een 20-jarige stadgenoot hebben beschoten met een wapen met verfpatronen. De man ontkent dit. De automobilist reed rond 22.30 uur over de Brusselstraat toen hij een harde klap hoorde bij zijn auto. Hij stapte uit en zag verfspatten op zijn auto. Toen hij in de richting van de flat riep wie hem had beschoten, reageerde de later aangehouden Bredanaar door de man te bedreigen. De automobilist reed verder en belde de politie. De verdachte is na verhoor heengezonden; de bedreiging heeft hij toegegeven. De politie heeft geen aanwijzingen dat hij met de beschieting te maken heeft.

Bredanaar mishandelt cafébezoeker

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen rond 02.45 uur een 44-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht enkele uren eerder in een café aan de Pasbaan een 26-jarige man uit Etten-Leur te hebben mishandeld. Het slachtoffer verklaarde dat hij door een onbekende man met een glas op het hoofd was geslagen. Daarna vertrok de dader in zijn auto. Getuigen noteerden het kenteken. De verdachte is ingesloten op het bureau; hij ontkent ook maar iets met de mishandeling van doen te hebben Het slachtoffer hield een hoofdwond over aan de mishandeling.

Vrouw aangehouden na bedreiging vriend met mes

BREDA: Een 42-jarige Bredase vrouw is woensdagmorgen om 08.20 uur aangehouden, nadat ze haar vriend - een 48-jarige Bredanaar - met een mes heeft bedreigd. Dat gebeurde bij een ruzie in hun woning in de wijk Wisselaar. Agenten kwamen ter plaatse, nadat getuigen de politie hadden gebeld. In de Charleroistraat trof de politie het stel al ruziënd en vechtend aan. De Bredanaar had diverse wondjes in het gezicht. De vrouw is in verzekering gesteld.

Bredase veelpleger aangehouden wegens belediging

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag kort na 12.30 uur een 31-jarige Bredanaar aangehouden wegens belediging. Een agent zag dat de man op de Karnemelkstraat diverse vrouwen lastig viel en vroeg hem daarmee te stoppen en weg te gaan. De Bredanaar bleef nog wat rondhangen en beledigde de agent. Daarop werd de verdachte in de kraag gevat. Ook bij zijn aanhouding ging hij door met het uiten van beledigingen. Op het bureau bleek dat de man geregistreerd staat als veelpleger. Conform de richtlijnen is hij in verzekering gesteld.

Snelheidscontroles in Breda

BREDA: Bij snelheidscontroles op de Kapittelweg en Westerhagelaan zijn woensdag 31 bekeuringen uitgeschreven. Op de Kapittelweg gingen 15 bestuurders op de bon. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 92 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan. Op de Westerhagelaan werden 16 bestuurders bekeurd, daar werd 83 km/uur geklokt als highscore, terwijl maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op beide locaties werd ook elk een bekeuring wegens het niet dragen van de autogordel uitgeschreven.

Auteur: Andre van den Hul