Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (8/8)

OOSTERHOUT NB, 8 augustus 2007

Agent voorkomt dat verdachte dienstwapen uit holster haalt

OOSTERHOUT: Een 35-jarige Oosterhouter heeft gisteravond in een woning in de wijk Oosterheide een greep gedaan naar het dienstpistool van een agent. De politieman slaagde erin te voorkomen dat de verdachte het vuurwapen uit het holster haalde. De verdachte werd aangehouden.

De agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat een van de bewoners door het lint ging en door zijn familie niet meer in bedwang kon worden gehouden. Ter plaatse zagen de agenten dat het om een bekendevan hen ging. De man die zichtbaar dronken was, werd op de overloop in bedwang gehouden door zijn broer. Eenmaal beneden gekomen deed de verdachte plotseling een greep naar het vuurwapen van een van de agenten. De politieman voorkwam dat de verdachte het vuurwapen uit het holster kon trekken door de hand van de man te fixeren. Hij werd uiteindelijk geboeid afgevoerd. Hij weet zijn gedrag aan de hoeveelheid drank die hij had genuttigd.

15-jarig meisje gewond bij scooterongeval

OOSTEIND: Gistermiddag heeft een 15-jarig meisje uit Raamsdonk een zware hersenschudding opgelopen toen zij met haar scooter op de Polderweg reed en ten val kwam. Een man en een vrouw uit Oosteind zagen in 1^e instantie alleen de scooter op de weg liggen. Zij stopten en zagen toen een slachtoffer in de berm liggen. Zij wist de mensen niet meer te vertellen wat er gebeurd was. Hierop waarschuwden zij de hulpdiensten. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Naast een hersenschudding had ze ook enkele ontvellingen. Haar moeder was uiterst dankbaar met de hulp die de twee inwoners van Oosteind hadden geboden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de scooter, die mogelijk niet verzekerd is. De bestuurster was in elk geval in overtreding vanwege haar leeftijd.

Schaap in sloot, AID stelt onderzoek in

WIJK EN AALBURG: Gistermiddag kregen politie en brandweer een melding dat een schaap in de sloot lag aan de Maasdijk. Brandweerlieden slaagden erin het schaap weer uit de greppel te krijgen. Het beest bleek aan de achterzijde onder de maden te zitten. Een dierenarts kwam ter plaatse om het dier te behandelen. Ook werd de AID in kennis gesteld. Zij kwamen ter plaatse en hebben de zaak overgenomen en bepalen of vervolging van de eigenaar noodzakelijk is.

Politie houdt gesignaleerde Belg aan

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht op de Visserijweg een 58-jarige Belgische man aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor de Belgische Justitie. De agenten troffen op de Visserijweg een camper aan met Belgisch kenteken. In het voertuig troffen zij een 58-jarige man aan. Zij trokken het voertuig en de persoon na bij de Gemeenschappelijke Meldkamer. Hierna bleek dat de man aangehouden moest worden voor de Belgische Justitie. De man is ingesloten in afwachting van de verdere juridische procedure die inmiddels gestart is. Hij moet kennelijk nog een deel van een gevangenisstraf uitzitten.

Inwoner Lage Zwaluwe slachtoffer internetoplichting

LAGE ZWALUWE: Een 39-jarige man uit Lage Zwaluwe heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Hij had in april van dit jaar op de bekende site marktplaats.nl gereageerd op een aanbod vaneen serie DVDs met daarop een bekende TV serie. Hij had vervolgens 50 euro overgemaakt op de bankrekening van de verkoper. Tot op heden had hij echter niets ontvangen. Inmiddels was hem duidelijk geworden dat voor de aanbieder, een vrouw uit Den Haag, op Internet gewaarschuwd wordt omdat zij zich schuldig maakt aan oplichtingspraktijken. De politie heft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

De politie adviseert particulieren die zaken doen via Internet, zo mogelijk een ontmoeting te hebben met de andere partij. De betaling en levering kunnen dan gelijktijdig plaatsvinden. Post aangetekend verzenden is ook een mogelijkheid. (Meer informatie is te vinden op www.internetoplichting.nl)

Aanhangwagen met hooibalen kantelt in bocht, balen bovenop auto

LOON OP ZAND: Gisteren werd aan het eind van de middag een verkeersongeval met letsel gemeld op de kruising van de Kloosterstraat en de Loonse Molenstraat. Ter plaatse bleek dat de aanhangwagen van een tractor bestuurd door een 19-jarige man uit Heukelom geladen met hooibalen gekanteld was. De balen waren bovenop de auto, bestuurd door een 65-man uit Loon Op Zand, gekomen. De agenten zagen dat de oplegger met hooibalen gekanteld was. Een Ford Focus personenauto was zwaar beschadigd. Er lagen meerdere hooibalen van 700 kilo per stuk boven op de auto. Vermoedelijk heeft de tractorbestuurder de bocht met te hoge snelheid genomen waardoor de oplegger kantelde en de hooibalen op de Ford Focus, die op de andere rijstrook in tegengestelde richting reed vielen. De auto raakte hierdoor zwaar beschadigd. De bestuurder van de personenauto werd ter plaatse door ambulance personeel behandeld. Hij had een verwonding op zijn linkerhand maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

DONGEN: Gisteren is omstreeks 21.45 uur een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Hak. De dieven hebben aan de zijkant van het gebouw een raam geforceerd. Hierdoor heeft men de toegang tot het pand verkregen. Er zijn meerdere computers en beeldscherm gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Beginnend bestuurder betrapt op rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: Agenten hebben vannacht omstreeks 02.45 uur op de Dreefseweg een 17-jarige jongen uit Kaatsheuvel met zijn bromfiets staande gehouden. De jongen reed zonder verlichting en had geen helm op. Hij kreeg daar een bekeuring voor. Tevens bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 150 ugl, hetgeen als beginnend bestuurder teveel is. De politie maakt voor alle overtredingen proces-verbaal op. Hij had naar eigen zeggen vier flesjes bier gedronken.

Auteur: Willem van Hooijdonk