Ingezonden persbericht


Baarsma Wine Group Holding versterkt samenwerking met 's werelds grootste wijnproducent: Constellati

Oudeschoot, 7 augustus 2007

Aanzienlijke uitbreiding distributiecontract

Vanaf 1 oktober 2007 wordt de samenwerking tussen de Baarsma Wine Group Holding en Constellation Europe Ltd (onderdeel van Contellation Brands Inc.) uitgebreid en verder versterkt. Vanaf deze datum start Baarsma Wine Group Holding met de distributie, marketing en sales van een groot aantal Constellation merken, waaronder het grootste Australische wijnmerk Hardys en merken als Banrock Station, Echo Falls, Da Luca, Robert Mondavi en Nobilo. De merken worden toegevoegd aan de verschillende gespecialiseerde business units van Baarsma Wine Group Holding.

"Deze vergaande samenwerking met Constellation Europe Ltd. betekent een enorme stap voorwaarts in onze strategie om klanten en consumenten vanuit sterke internationale merken nog beter te bedienen", aldus Cees de Rade, COO van Baarsma Wine Group Holding. De groeistrategie van Baarsma Wine Group Holding is er voor de komende jaren op gericht om de marktpositie in noord-west Europa verder te versterken. Constellation ziet Baarsma Wine Group Holding als een uitstekende partner. "Juist de samenwerking tussen grote marktgeoriënteerde partijen als Constellation en Baarsma zal in de toekomst het verschil gaan maken in de nog steeds sterk versnipperde wijnmarkt", aldus Paul Koks Senior Vice President Constellation Mainland Europe.

Constellation Brands Inc. is een toonaangevende internationale producent en verkoper van alcoholische dranken, met een ruim assortiment aan wijnen, geïmporteerde bieren en sterke drank. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Constellation Brands heeft meer dan 250 merken in portefeuille, is actief in ongeveer 150 landen en exploiteert circa zestig wijnbedrijven, distilleerderijen en distributiebedrijven. Het is de grootste wijnproducent ter wereld, het grootste wijnbedrijf in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en Canada en het op een na grootste wijnbedrijf in Nieuw-Zeeland. De onderneming is de voornaamste importeur en verkoper van bier in de Verenigde Staten, dankzij een joint venture van Constellation Brands' Crown Imports met Grupo Modelo uit Mexico. Constellation Brands is bovendien de op twee na grootste onderneming in sterke drank in de Verenigde Staten. Het Fortune 500®-bedrijf is opgenomen in de S&P 500-index. Bekende merken in het assortiment zijn onder meer: Corona Extra, Black Velvet Canadian Whisky, de SVEDKA wodkalijn, Robert Mondavi wijnen, Ravenswood, Blackstone, Hardys, Banrock Station, Nobilo, Kim Crawford, Inniskillin, Jackson-Triggs en Arbor Mist. Voor meer informatie over Constellation Brands en het productassortiment: www.cbrands.com.

Baarsma Wine Group Holding is marktleider in de Benelux met onder andere de business units Wine Excel, Oud Reuchlin en Boelen, Baarsma Wine Group Nederland, Hasselt Millesime en Lovian. Deze gespecialiseerde wijnbedrijven werken geheel zelfstandig en hebben een sterke marktpositie in de verschillende segmenten van de wijnmarkt. Met een jaaromzet van ruim 200 miljoen Euro en bijna 300 werknemers is het een snelgroeiend en dynamisch bedrijf met een duidelijke visie.


- Einde Persbericht -

Voor meer informatie of beeldmateriaal neemt u contact op met:

Baarsma Wine Group Holding
Cees de Rade, COO Baarsma Wine Group Holding
telefoon 0513 467 960