Politie Rotterdam Rijnmond


* ILLEGAAL PENSION AANGETROFFEN
HOOGVLIET- Politiemensen stelden, na een melding via Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in in een woning aan de Jaromirhof. Achter de woning troffen zij een vijftal hennepplanten aan, die in beslag zijn genomen. Onderzoek in de woning echter, gaf aan dat het hier een illegaal pension betrof, waar mensen voor een aanzienlijk bedrag een kamer huurden. De 57-jarige hoofdbewoner van het pand is vervolgens aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor. Twee bewoners van een kamer, die in eerste instantie ook waren aangehouden, zijn heengezonden. De dienst DS+V en de FIOD zullen een onderzoek instellen naar het pension.


* TE LANG ACHTER HET STUUR
BARENDRECHT - Politiemensen van de Verkeerspolitie controleerden maandagavond op rijksweg A29 bij Barendrecht een vrachtwagencombinatie uit Polen. De controle vond plaats in het kader van de bevordering van de verkeersveiligheid. De vrachtauto met aanhanger was 52 centimeter breder en 100 centimeter langer dan toegstaan. Verder lagen er blokken hout op de wagen die er vrij gemakkelijk konden afvallen. De 40-jarige bestuurder en tevens eigenaar van de combinatie was een dag eerder uit Polen vertrokken en in een keer doorgereden naar Brouwershaven. Er was dan ook met de tachograafschijven geknoeid. De chauffeur kreeg een rijverbod van negen uur en moest boetes betalen tot een bedrag van ruim 2100 euro.


* MAN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NIEUWE WESTEN- Politiemensen zagen maandag eind van de ochtend een automobilist op de A. van Stolkweg niet handsfree bellen.
Toen zij de man, een 35-jarige Rotterdammer, langs de kant zetten, bleek hij met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden. De Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* MAN AANGEHOUDEN NA ONENIGHEID IN VERKEER

SCHIEDAM- Politiemensen hielden maandagochtend een man aan voor mishandeling van een andere man. Rond tien uur reed de 23-jarige bestuurder van een koeriersbusje, afkomstig uit Dordrecht, op de Singel per ongeluk tegen een spiegel van een auto aan. De bestuurder echter, had niets in de gaten. Korte tijd later zag hij dat zijn buitenspiegel scheef stond en stopte om deze goed te zetten. De bestuurder van de auto was hem achterna gereden, kwam op de Dordtenaar aflopen en sloeg hem in het gezicht. De 39-jarige verdachte, afkomstig uit Hellevoetsluis, is vervolgens aangehouden voor mishandeling. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.


* VIJF MINDERJARIGE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

ROTTERDAM-OOST- Politiemensen hielden maandagavond vijf verdachten voor vernieling. Rond half tien hadden zij bij een nieuwbouwproject aan de Charley Tooropsingel een ruit vernield. Een oplettende burger belde de politie. Die kon het vijftal, Rotterdammers van 13, 14 en 16 jaar oud, op basis van signalement bij metrostation De Tochten aanhouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor, hun ouders zijn in kennis gesteld.


* BROERS AANGEHOUDEN NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM-BLIJDORPSE POLDER- Politiemensen hielden maandagavond twee mannen aan voor openlijke geweldpleging. Rond kwart voor negen was bij de kassa van een bouwmarkt aan de Houtstraat onenigheid ontstaan. Hierbij had een 45-jarige Rotterdammer een kopstoot en verschillende klappen gekregen van twee mannen. Die gingen er vervolgens met een busje in de richting van het Kleinpolderplein vandoor. De inmiddels gealarmeerde politie stelde direct een onderzoek in en hield het busje op de Stadhoudersweg staande. De inzittenden, twee broers van 28 en 31 jaar oud, werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* GETUIGENOPROEP NA VERLATEN PLAATS ONGEVAL

ROTTERDAM-NOORD- De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een aanrijding, waarbij een fietser gewond is geraakt en de betrokken auto is doorgereden. Vrijdagmiddag 3 augustus, om zes uur, reed een 33-jarige Rotterdamse fietser op de Bergweg en stak, terwijl het verkeerslicht op groen stond, over richting Walenburgerweg. Een onbekend gebleven automobilist, rijdend in een witte combo, kwam vanaf de richting van de Walenburgerweg en sloeg linksaf de Schieweg in. Hij raakte hierbij het stuur en de linkerschouder van de fietser, die ten val kwam. Later bleek hij een gebroken sleutelbeen overgehouden aan zijn val. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de aanrijding of mogelijk andere informatie hebben. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* VIER PERSONEN MET GESTOLEN FIETSEN AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE- Politiepersoneel hield maandagmiddag vier personen aan, allemaal in het bezit van een gestolen fiets. Bij het zwembad aan de Groene Kruisweg werden alle gestalde fietsen gecontroleerd op vervangen of afgeslepen sloten. Bij een drietal fietsen kwam naar voren dat deze gestolen bleken. Eén fiets had een niet origineel slot. Vervolgens werden de eigenaren verzocht het zwembad te verlaten en aangehouden. Drie van hen waren minderjarig, een 12-jarig meisje uit Poortugaal, een 12-jarig meisje uit Spijkenisse en een 12-jarige jongen uit Rotterdam. Hun ouders werden in kennis gesteld. Daarnaast is een 30-jarige Rotterdammer aangehouden. Alle betrokkenen zijn overgebracht naar een politiebureau.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district De Eilanden hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee jongens aangehouden van 16 jaar oud, beiden afkomstig uit Hellevoetsluis. Omstreeks kwart over drie dinsdagmorgen klommen twee mannen over een schutting op de Ireneplaats (achterzijde). Politiemensen kregen van verschillende omwonenden signalementen van het tweetal. Bij een onderzoek in de omgeving stuitte men op de Koninginnelaan op een jongen die voldeed aan het opgegeven signalement en wiens schoenen onder de modder zaten. Hij werd aangehouden. Op de Margrietplaats zag men een jongen die nogal veel interesse had voor geparkeerde auto's. Ook hij werd aangehouden omdat hij voldeed aan het opgegeven signalement. Beiden zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.