CDA Statenfractie Gelderland

Persbericht

CDA-fractie Gelderland heeft vragen over de veiligheid van de Betuweroute.

De laatste tijd is er in de media veel beroering omtrent de veiligheid op het spoor in de Brabantse Steden. Goederentreinen met gevaarlijke stoffen zouden op termijn niet langer door de Brabantse steden moeten gaan rijden, maar via de Betuwelijn. Deze veiligheidsdiscussie roept bij de CDA-fractie de vraag op of de veiligheid van burgers en bedrijven langs de Betuweroute voldoende gewaarborgd is. De fractie heeft daarom schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten Gelderland gesteld over de veiligheid langs het Gelderse deel van de Betuweroute. Zo wil de CDA-fractie, bijvoorbeeld, weten of de registratie van de vervoerde goederen goed geregeld is en of alle veiligheidssystemen optimaal werken, zodat de hulpverlening bij een ramp op een goede manier kan optreden.

Daarnaast pleit de CDA-fractie voor één landelijke instantie (informatiepunt veiligheid Betuwelijn), waar burgers terecht kunnen met hun vragen en klachten over gevoelens van veiligheid m.b.t. de Betuwelijn.

Tenslotte wil de fractie weten wat de rol van de provincie is geweest bij het beleid inzake de veiligheid op de lijn en welke bevoegdheid de provincie bij eventuele calamiteiten in de toekomst heeft.

Voor nadere informatie:
Albert Schol en Jan Hutten, statenleden voor het CDA a.schol@ps.gelderland.nl j.hutten@ps.gelderland.nl (Tel. nr. Albert Schol: 06-20531289)