PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 8 augustus 2007

De PvdA start een meldpunt voor fietsers

De PvdA start een meldpunt om de problemen op de Rotterdamse fietspaden in kaart te brengen. De partij roept fietsers op om alle hindernissen en ergernissen die zij al fietsend door Rotterdam tegenkomen te melden, liefst met foto.

Op verschillende plaatsen in de stad ontstaan gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld door wegopbrekingen. Fietsers moeten bij drukke wegen oversteken, over de weg fietsen of kunnen soms helemaal nergens meer naar toe omdat bouwcontainers de weg versperren. Bewegwijzering voor fietsers is nauwelijks aanwezig. Ook de kwaliteit van fietspaden is regelmatig bar slecht: gaten in het asfalt of schots en scheef liggende stoeptegels maken van fietspaden soms ware hindernisbanen. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen blijkt het 'parkeren' van de fiets ook een probleem: nergens fietsbeugels te bekennen.

De PvdA vindt dat er meer rekening moet worden gehouden met fietsers. Zij moeten veilig, snel en comfortabel door onze stad kunnen fietsen en eenmaal aangekomen hun fiets goed kunnen neerzetten. Na de zomer presenteert de wethouder een fietsplan. De PvdA overhandigt alle hindernissen en ergernissen dan aan de wethouder zodat er onmiddellijk actie kan worden ondernomen.

Het meldpunt is te vinden op www.pvdarotterdam.nl/meldpuntfiets en bereikbaar via pvda@stadhuis.rotterdam.nl

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Leo Bruijn, 06-415 10 287

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl