Ingezonden persbericht


Persbericht

GE WATERZUIVERINGSTECHNOLOGIE LEVERT EERSTE CHINESE REGENWATER-RECYCLESYSTEEM TIJDENS OLYMPISCHE SPELEN VAN PEKING IN 2008

GE biedt ruim 335 oplossingen ter voorbereiding op de Olympische Spelen

Peking, 8 augustus 2007 ­ Als wereldwijd partner van de Olympiische Spelen kondigt GE (General Electric) vandaag aan dat het bedrijf verschillende technologische oplossingen biedt voor de bouw van het allereerste recyclesysteem voor regenwater in China. Het nieuwe systeem wordt gebruikt in het nationale stadion van Peking, de locatie van de openings- en slotceremonie van de Olympische Spelen in 2008.

Momenteel is GE betrokken bij 335 projecten voor de Spelen op het gebied van transport, beveiliging, energie, water, gezondheidszorg en verlichting.

'De bijdrage van GE aan de Spelen van Peking, van het bouwen van Olympische locaties tot stadsinfrastructuur- valt niet te onderschatten,' aldus Gerhard Heiberg, Marketing Commission Chairman van het Internationaal Olympisch Comité. 'GE is een wereldwijde toonaangevende onderneming in milieuoplossingen en helpt ons ook het doel van 'Groene Spelen' te verwezenlijken. Dit dankzij de implementatie van diverse milieuvriendelijke technologieën.'

Het nieuwe regenwater-recyclesysteem maakt in het nationale stadion gebruik van ondergrondse reservoirs die tot honderd ton regenwater per uur kunnen verwerken. Tachtig ton regenwater kan direct worden hergebruikt voor beplanting, door de brandweer of voor de schoonmaak, wat direct invloed heeft op het waterverbruik van het stadion. De GE-technologie is vrij van chemicaliën en voldoet aan de strengste milieunormen voor indoor luchtkwaliteit en geluidsniveau.

'Deze geavanceerde waterbehandelingstechnologieën maken deel uit van een breder opgezet milieuplan voor duurzaam waterbeheer tijdens de Spelen in Peking en daarna,' zegt Steve Bertamini, voorzitter & CEO van GE in Noordoost-Azië en China. 'GE is al meer dan 100 jaar actief in China en hoewel we enorm trots zijn op het feit dat we de Spelen kunnen steunen, is onze betrokkenheid bij de bevolking en zijn onze investeringen in China gericht op de lange termijn.'

GE kiest voor maximale betrokkenheid bij Spelen in Peking

GE werkt nauw samen met de organisatoren van de Spelen voor de levering van geavanceerde energie- en waterbehandelingstechnologieën. Deze worden ontwikkeld in het kader van 'ecomagination', een GE-ondernemingsbreed initiatief om technologie te ontwikkelen en op de markt te brengen die klanten van GE oplossingen biedt voor prangende milieukwesties. Sinds de lancering van het project in 2005 beschikt GE over 45 ecomagination gecertificeerde producten die een totale verkoopwaarde realiseren van USD12 miljard.

'De Spelen in Peking bieden ons de mogelijkheid om ons cross business team van deskundigen, dat in staat is om complexe oplossingen te implementeren voor omvangrijke projecten, uit te breiden' aldus Dan Henson, marketingdirecteur van GE. 'We werken nu al met dezelfde blauwdrukken om in te spelen op de behoeften van organisatoren van andere evenementen, zoals de Sjanghai Expo in 2010, en voor belangrijke projecten op andere nieuwe markten.'

Enkele andere belangrijke GE ecomagination-projecten voor de Spelen van Peking:


- Drinkwatervoorziening voor het nationale stadion ­ p;In het nationale stadion wordt tijdens de Spelen gebruik gemaakt van de waterbehandelingstechnologieën van GE om te voorzien in maximaal 116 ton drinkwater per uur, wat gelijk staat aan zo'n 500.000 flessen water. De kwaliteit van het gezuiverde water voldoet aan de meest recente nationale drinkwaternormen. De drinkwatertechnologieën van GE staan bekend om hun milieuvriendelijkheid, betrouwbaarheid en hun kostenbesparende werking.


- Stroomvoorziening voor de conferentie- en hotelzone ­ In het Jing Hui Garden Hotel, een hotel en conferentiecentrum van 14 verdiepingen waar de media tijdens de Spelen terecht kunnen, worden twee GE Jenbacher Tri-generation hoogrendement gaseenheden gebruikt. De keuze voor methaan om energie te produceren vormt een uitstekende methode om de uitstoot te beperken van een gas met een broeikaspotentieel dat 21 keer zo groot is als dat van koolstofdioxide.


- Energiezuinige turbines voor het Olympic Green ­ GE levert energiezuinige turbines voor stroom- en klimaatregelingssystemen in het centrale park van de Spelen, de Olympic Green. Deze systemen zetten brandstoffen zoals gas om in milieuvriendelijke energiebronnen. Tijdens het proces wordt de uitstoot van stikstofoxide en fijn stof gereduceerd met meer dan 60%. De uitstoot van kwik wordt gereduceerd met meer dan 50% en die van zwaveldioxide met meer dan 90%. Het systeem verbruikt minder water dan klassieke koolstofinstallaties.


- Verlichting op zonne-energie voor het Fengtai Softball Field ­ De straat- en sportveldverlichting van GE op basiss van leds wordt toegepast voor het Fengtai Softball Field.


- Filtertechnologie voor de Qinghe-waterzuiveringsinstallatie ­ Om de waterzuiveringscapaciteit van Peking tee optimaliseren, wordt in de zuiveringsinstallatie van Qinghe technologie geïmplementeerd om dagelijks meer dan 80.000 kubieke meter afvalwater te filteren, zodat het kan worden hergebruikt voor het onderhoud van de beplanting tijdens de Olympische Spelen. Het systeem werd specifiek ontwikkeld om kosten te besparen en het energieverbruik voor de komende vijf jaar tot 30% te verlagen.

GE is de exclusieve leverancier van een vernieuwende producten- en dienstenportfolio van cruciaal belang voor het succes van de Spelen. GE werkt nauw samen met gastlanden, â¤'steden en organisatiecomités aan de implementatie van infrastructuuroplossingen voor de Spelen op het gebied van stroomvoorziening, verlichting, waterbehandeling, transport, beveiliging, modulaire ruimteoplossingen en ultrasone en MRI-apparatuur waarmee artsen de atleten kunnen behandelen. Daarnaast is NBC Universal, een divisie van GE, de exclusieve mediapartner van de Olympische Spelen voor de VS tot in 2012.

Over GE

GE (NYSE: GE) is Imagination at Work - een gediversifieerde onderneming in technologie, media en financiële diensten, die focust op oplossingen voor de moeilijkste problemen ter wereld. GE bedient klanten in meer dan honderd landen en telt meer dan 300.000 medewerkers overal ter wereld. De producten en diensten van de onderneming variëren van vliegtuigmotoren, elektriciteitsopwekking, waterzuivering- en beveiligingstechnologie tot medische beeldvorming, bedrijfs- en consumentenfinanciering en andere geavanceerde materialen. Meer informatie vindt u op de website: www.ge.com.

###

Voor hoge resolutie beeldmateriaal: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=63

Voor meer informatie en/ of het aanvragen van interviews:

Edelman, Nederland

Inge van Langelaar / Hilke van Bergen

020-30 10 980

Inge.vanlangelaar@edelman.com

GE China

Geoff Li

+86 21 6288 1088 ext. 588 kantoor

+86 1391-818-9557 mobiel

geoff.li@ge.com