Ingezonden persbericht


Persbericht

woensdag 8 augustus 2007

100.000e Rotterdampas over de toonbank

Op 8 augustus werd in de Rotterdampaswinkel in de Centrale Bibliotheek de 100.000e Rotterdampas verkocht. Nooit eerder werd deze mijlpaal al zo vroeg in het jaar bereikt. Mevrouw Sanches uit Kralingen was de gelukkige toen zij zich met haar 2 kinderen aan de balie meldde. Zij ontving, naast gratis Rotterdampassen, een jaarabonnement voor Plaswijckpark en passe-partouts voor Jeugdvakantieland later deze maand.

Mevrouw Sanches was zeer verrast. Het was voor het eerst dat zij een Rotterdampas aanschafte. Zij had het dit jaar al een paar maal eerder willen doen, maar het was er telkens niet van gekomen. Ze kijkt er erg naar uit om leuke dingen te gaan doen met haar kinderen en het abonnement van Plaswijckpark komt daarbij goed van pas.

De Rotterdampas is populairder dan ooit. Eind juli waren er al ruim 6.000 passen meer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Bijna de helft van de toename komt uit Spijkenisse waar het speciale seniorentarief heringevoerd werd, maar in bijna alle van de 15 deelnemende gemeenten nam de verkoop fors toe.

De populariteit van de Rotterdampas komt voort uit de vele aantrekkelijke aanbiedingen. Naast korting op openbaar vervoer, sportclubs, diergaarde Blijdorp en theaters, lopen pashouders zelfs gratis binnen bij de Euromast, Pathé en bijna alle Rotterdamse musea. Ook de zomeractie waarbij men gratis een kijkje kon nemen bij 15 clubs heeft waarschijnlijk vele nieuwe pashouders aangesproken.

De Rotterdampas 2007 kost E 55,-, E 10,- of E 5,-. De prijs is afhankelijk van woonplaats, leeftijd, inkomen en gezinssituatie. Mensen met een laag inkomen betalen E 5,- en voor hun inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) is de pas gratis bij gelijktijdige aanschaf. De pas is te koop in de Rotterdampaswinkel (Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110), bij alle stadswinkels, SoZaWe-districtskantoren en bij diverse club- en buurthuizen. In de volgende gemeenten is de Rotterdampas eveneens te koop: Albrandswaard, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Delft, Hellevoetsluis, Maassluis, Midden-Delfland, Nieuwerkerk a/d IJssel, Oud-Beijerland, Ridderkerk, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Zevenhuizen-Moerkapelle. De Rotterdampas 2007 is geldig t/m februari 2008.