KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

9-8-2007

Jeugd WK Laser Radial Scheveningen, dag 3

Woensdag 8 augustus 2007

Het was mooi weer en precies om 11.00 uur ging het eerste
waarschuwingssein voor de meisjes. Bij de starts waren weinig
problemen en al rond 14.30 uur kwamen de eerste zeilers tevreden binnen.

Meisjes
De concurrentie bij de meisjes is groot. De top 5 staat dicht bij elkaar. De Amerikaanse Anna Heager heeft haar eerste plaats kunnen behouden. Zij wordt op de voet gevolgd door Susana Romero Steensma (ESP). De Finse Tuula Tenkanen volgt met drie punten achter de nummers
1 en 2. De eerste Nederlandse is Eva Straus. Zij staat op de 18e plaats. "Het is hier moeilijker varen dan in Canada twee weken geleden. Daar voeren we het ISAF Jeugd WK op een groot meer. Dit is toch heel wat anders", aldus Eva.

Jongens
Veel jongens hebben nog steeds problemen met de sterke stroming. Ook hier is de top aan elkaar gewaagd. De Deen Thorbjoern Schierup had een geweldige dag. Hij won beide wedstrijden, waardoor hij een goede voorsprong heeft op nummer 2, Alex Mills-Barton (GBR). Gijs Pelt was zeer tevreden over zijn prestaties. Hij won een wedstrijd en de andere wedstrijd eindigde hij op een derde plek. Toch zakte hij één plaats naar beneden omdat zijn concurrenten nog betere resultaten neerzetten. Jochem-Bart Haakman staat op de 21e plaats gevolgd door Maarten-Max Moerman.