Provincie Limburg

Persberichten

Gedeputeerde Staten verlenen subsidie aan Stichting Planet Prosperity Foundation
Stichting Planet Prosperity Foundation van Roger Cox organiseert Cradle to Cradle congres

De Provincie heeft de Stichting Planet Prosperity Foundation een eenmalige projectsubsidie van ⬠50.000,- verleend voor het organiseren van een tweedaags congres over de toepassing van het duurzame Cradle to Cradle (wieg tot wieg) business concept. Het congres zal op 1 en 2 november aanstaande plaatsvinden in het MECC te Maastricht en is bedoeld voor onder andere stakeholders die zich de komende jaren bezig gaan houden met grote infrastructurele werken zoals de A2-ondertunneling en bouwprojecten zoals het Belvedere gebied, beide in Maastricht.

Het Cradle to Cradle concept komt van de Amerikaanse architect William Mc Donough en de Duitse chemicus Michael Braungart. Het concept beoogt te laten zien dat duurzaamheid, groei en winstgevendheid hand in hand kunnen gaan. Beide bedenkers worden wereldwijd ingeschakeld door bedrijven om advies te geven op het gebied van duurzame oplossingen in de bedrijfsvoering en inpassing in het landschap. Hun motto is dat groei nodig en goed is maar wel op een verantwoorde en uitgekiende wijze. Groei moet niet ten koste gaan van de omgeving maar juist een positieve bijdrage daar aan leveren. Het concept wordt nu ook toegepast in de Regio Venlo. Bedrijfsleven en overheden slaan de handen ineen om het Cradle to Cradle businessmodel als leitmotief toe te passen op de Floriade die in 2012 in het gebied zal plaatsvinden.

Initiatiefnemer en advocaat Roger Cox van de Stichting Planet Prosperity Foundation heeft in het verleden ook mogelijk gemaakt dat burgers gratis naar Al Gores klimaatdocumentaire 'An inconvenient truth' konden gaan. Met dit nieuwe initiatief dat door de Provincie van harte wordt ondersteund, hoopt Cox dat professionals in het bedrijfsleven het Cradle to Cradle concept zullen omarmen en zullen gaan toepassen. Na de startconferentie wil de Stichting nog in 19 andere plaatsen dit congres organiseren, steeds in samenwerking met de regionale overheden ter plaatse.


9-8-2007 09:25