Gemeente Hilversum

Werken aan de weg

8 augustus 2007
De wegwerkzaamheden van 6 t/m 10 augustus 2007

In de laatste week van de bouwvakantie werkt de gemeente Hilversum door aan twee herinrichtingsprojecten, die bewust in de schoolvakantie zijn gepland.

De herinrichting van de kruising
Emmastraat/Utrechtseweg/Soestdijkerstraat-weg/Sophialaan gaat zijn op een na laatste week in. Vanuit het centrum wordt autoverkeer in de Langestraat richting Baarn en de A27 over de Neuweg en de Gijsbrecht van Amstelstraat omgeleid. Op de rotonde Utrechtseweg/Gijsbrecht van Amstelstraat gaan de auto's naar de A27 rechtsaf de Utrechtseweg op; voor de richting Baarn, maar ook voor de bereikbaarheid van de Soestdijkerstraatweg en omgeving, wordt tijdelijk op de Laapersweg autoverkeer in twee richtingen toegestaan. Vanuit de Prins Bernhardstraat wordt autoverkeer richting Baarn/A27 door de Beatrixtunnel geleid, met uitzondering van vrachtwagens hoger dan 3,50 meter.
Stad in wordt autoverkeer vanuit Baarn over de Ring Oost naar de Beatrixtunnel omgeleid, en vanaf de A27 en de Utrechtseweg langs de route Diependaalselaan-Bosdrift-Havenstraat.

Ook voor de herinrichting van de kruising Koninginneweg/Schoolstraat zijn nog twee weken nodig. De kruising én de spoorwegovergang zijn afgesloten voor autoverkeer. Vanaf Over 't Spoor wordt omgeleid naar de grote spoorwegovergang en de Beatrixtunnel. Vanuit het centrum wordt autoverkeer richting de wijk Noord omgeleid door de Beaxtrixtunnel.

De Minckelersstraat blijft, in afwachting van de start van de herinrichting in augustus, afgesloten tussen de Kamerlingh Onnesweg en de Jan van der Heijdenstraat.

De wegwerkzaamheden van 13 t/m 17 augustus 2007

Vanaf 13 augustus begint op de Minckelersstraat de herinrichting van het gedeelte tussen de Kamerlingh Onnesweg en de Jan van de Heijdenstraat. Het werk duurt vijf weken.

Op de Lage Naarderweg wordt de herinrichting weer opgepakt. In de komende maanden wordt gewerkt tussen de Celebeslaan en de rotonde Sumatralaan.

De twee projecten die speciaal in de schoolvakantie waren gepland, de herinrichting van de kruising
Emmastraat/Utrechtseweg/Soestdijkerstraatweg/Sophialaan en van de kruising Koninginneweg/Schoolstraat, gaan hun laatste week in. Op vrijdagmiddag 17 augustus wordt de kruising
Emmastraat/Utrechtseweg/Soestdijker-straatweg opengesteld voor het verkeer. De kruising Koninginneweg/Schoolstraat gaat vermoedelijk op maandagochtend 20 augustus weer open.

Verder wordt gewerkt


* in de Valkstraat tussen de Duivenstraat en de Minckelersstraat;
* en op de ventweg van de Kamerlingh Onnesweg tussen de Lorentzweg en de Eemnesserweg.