D66

Pechtold: 'verbod op Koran is verbod op Wilders'

9 augustus 2007

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold reageert in een artikel in de GPD-bladen op de uitlatingen van Geert Wilders. Hij stelt dat Geert Wilders weer eens uit de bocht vliegt en dat de vraag nu is: wat doen we? Reageren of schokschouderen en doodzwijgen. Pechtold: "Dat laatste, doodzwijgen, is altijd fout. Maar reageren is precies waar Wilders op hoopt. De politiek van Geert Wilders is overzichtelijk: zwart - wit, zelfs letterlijk zwart -wit: moslims tegenover niet-moslims."

D66 vindt het idee van Wilders om de Koran te verbieden "even absurd als inconsequent" en is van mening dat het einde zoek is als we op zijn voorstel ingaan.

"Van het oude testament tot vele websites zouden dan verboden moeten worden. En zou Wilders uiteindelijk zelf niet slachtoffer worden van de inperking van artikel 7 van de Grondwet?," aldus Pechtold.

De sociaal-liberalen stellen dat Wilders met zijn uitspraken het debat over integratie geen goed doet en willen de echte problemen centraal stellen: onderwijsuitval, slechte aansluiting op de arbeidsmarkt en het gevoel hier niet welkom te zijn. Integratie is participatie. Onderwijs en werk zijn voor iedereen de beste garantie op zelfrespect en zelfstandigheid. Pechtold: "Integreren kost een generatie, soms twee. Onze vrijzinnige democratie heeft in zijn geschiedenis al vele hobbels genomen, maar wie eenmaal aan die vrijheden heeft geroken wil niet anders. Dat is onze grootste kracht en ons beste argument."

"Het is misschien onbegonnen werk om Wilders te overtuigen, maar maar zijn achterban een spiegel voorhouden is wel mogelijk. De enige zinnige reactie is keer op keer de inconsequentie van zijn redeneringen aan te tonen en alternatieven voor zijn radicale "oplossingen" geven," aldus Pechtold.

Lees hier het hele artikel van Alexander Pechtold. Zie het origineel