Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 augustus 2007

Fietser gewond bij aanrijding

Nijverdal

Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fiets op woensdag 8 augustus op de kruising Nijkerkendijk/Kerkstraat/Parallelweg in Nijverdal, raakte een 25-jarige Nijverdalse fietser gewond.

Omstreeks 15.35 uur reed een 76-jarige Nijverdaller met zijn auto vanaf de Kerkstraat genoemde kruising op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts uit de Parallelstraat komende 25-jarige fietser. De fietser is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-103146)

Hennepkwekerij geruimd

Enschede

De politie treft op woensdag 8 augustus een hennepkwekerij aan in een pand aan de Wethouder Gerbertstraat in Enschede. Er worden ruim 1200 planten geruimd.Twee personen worden aangehouden.

Omstreeks 10.00 uur die ochtend stelt de politie een onderzoek in naar vermeende hennepteelt in een pand aan de Wethouder Gerbenstraat. Het pand betreft een vrijstaande loods. In het pand treffen de agenten een hennepkwekerij met ruim 1200 planten aan. Deze worden geruimd en vernietigd. De pandeigenaar, een 48-jarige Enschedeër, wordt aangehouden. De 48-jarige heeft het pand verhuurd aan onder andere een 25-jarige Enschedeër. De 48-jarige kan na zijn verhoor het bureau weer verlaten. De politie houdt kort daarop de 25-jarige huurder in diens woning aan. De 25-jarige is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-102287)

Man aangehouden na vernieling bij zijn ex-vrouw

Nijverdal

In de nacht van donderdag 9 augustus hield de politie een 49-jarige Nijverdaller aan wegens vernieling. De man werd aangehouden in de tuin van zijn ex-vrouw, nadat hij daar een deurklink had vernield.

Omstreeks 01.00 uur meldde een 48-jarige Nijverdalse dat haar ex-man, de 49-jarige, bij haar woning zou staan en dreigde binnen te komen. De politie trof de 49-jarige in de achtertuin, zittend op een stoel, aan. De bewoonster gaf aan dat de man de deurklink van de tuindeur had vernield met een hamer. Daarna had hij gedreigd de ruiten van haar woning in te slaan. De politie hield de 49-jarige man aan en sloot hem op voor nader verhoor. (07-103308) (