ABVAKABO FNV

Geen overeenstemming sociaal plan Newco.

Het resultaat van de laatste ronde ledenvergaderingen is dat een ruime meerderheid van de leden niet heeft ingestemd met het sociaal plan versie 2.0.

Reden voor ABVAKABO FNV om samen met de andere bonden, zoals overigens ook toegezegd, contact op te nemen met de onderhandelingsdelegatie van de werkgever. Zowel schriftelijk als mondeling, op 6 augustus 2007, heeft overleg plaatsgevonden. In dit overleg zijn alle op en aanmerkingen zoals die tijdens de ledenvergaderingen zijn gemaakt verwoord. Bovendien hebben wij de sfeer zoals wij die hebben ervaren getracht over te brengen. Op dinsdag 7 augustus 2007 heeft de werkgever laten weten bereid te zijn om de tekst van artikel 1.1 zo aan te passen dat het klip en klaar is dat het Sociaal Plan Essent voor de medewerkers van @Home ondergrens is, waarbij medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wel in aanmerking blijven komen voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd op de voorwaarden zoals opgenomen in de versie 2.0.

Artikel 3.5 zal zo worden aangepast dat de medewerker die in de eerste ronde een functie vanwege de reisafstand weigert gewoon meedoet in de tweede plaatsingsronde.

Werkgever is bereid om medewerkers die een functie accepteren waarbij de reistijd enkele reis meer is dan 90 minuten te compenseren.

De termijn in artikel 4.8 wordt tenslotte gewijzigd van 6 maanden in 1 jaar.

De tekst op het onderdeel flexwerken in versie 2.0 zal worden aangepast zonder dat, naar de opvatting van de werkgever, sprake is van een inhoudelijke aanpassing van de regeling. In de tekst zal worden opgenomen op welke groepen de regeling niet van toepassing is. De bonden zijn van opvatting dat eerder overeenstemming is bereikt dat alle medewerkers waarvan de standplaats wijzigt de mogelijkheid hadden flex te werken. Wij hebben werkgever duidelijk gemaakt uiterst onaangenaam te zijn verrast dat dit punt in onze ogen nu in negatieve zin wordt aangepast, terwijl dit onderdeel van het sociaal plan nu juist het onderdeel is (door uitbreiding van de mogelijkheden flex te werken, bijvoorbeeld naar 3 dagen) waar de sleutel ligt voor een oplossing. De werkgever stelt daar tegenover dat dit punt uitgebreid met de OR is besproken en dat de OR daarmede ook heeft ingestemd.

De wijzigingen worden uiteindelijk opgenomen in een nieuwe versie van het sociaal plan.

Alle andere voorstellen van de bonden zijn door de werkgever afgewezen. Hoewel daarvoor wat zakelijke argumenten worden gegeven is een belangrijke overweging van de werkgever dat men niet het gevoel heeft dat (delen) van de achterban van de bonden dan wel akkoord gaan met het sociaal plan. De werkgever vermoedt dat er dan weer andere eisen worden gesteld. Gegeven de sfeer op de ledenvergadering en deze laatst genoemde overweging van de werkgever is er wat ons betreft maar een conclusie mogelijk: de stemming binnen de nieuw te vormen organisatie is op voorhand verziekt.

De definitieve tekst van de versie 3.0 staat inmiddels op uw intranet en is ook te vinden op de site van ABVAKABO FNV.

De grote vraag is nu echter wel: wat te doen?
Een nieuwe ronde ledenvergaderingen over de versie 3.0 achten de bonden weinig zinvol omdat er eigenlijk niets nieuws is te melden.

Na ampele overweging stellen wij u daarom in de gelegenheid om schriftelijk te stemmen over de versie sociaal plan 3.0 en mocht dat oordeel negatief uitvallen een duidelijke uitspraak te doen over uw actiebereidheid in welke vorm dan ook. Want collectieve acties zijn dan nog de enige mogelijkheid om te proberen verbeteringen in het sociaal plan af te dwingen. U kunt op het stemformulier aangeven of u bereid bent om lid te worden van een actiecomité.

Om de stemming ordelijk te laten verlopen en alle eventualiteiten uit te sluiten kunt u uw stem uitsluitend schriftelijk uitbrengen. U kunt u uw stem uitbrengen vóór 1 september door het stemformulier te mailen aan of fax (079) 353 68 05 of per post zenden aan ABVAKABO FNV regio Noord, t.a.v. Martijn Schokkenbroek, Antwoordnummer 550, 9700 WB Groningen.
09-08-2007, Energie- en nutsbedrijven, Sociaal Plan | Meer over: