Gemeente Purmerend

Verkering in een bakkerij, nu zestig jaar getrouwd

09 augustus 2007

Dinsdag 7 augustus 2007 is het echtpaar Koos en Francien Berkhof zestig jaar getrouwd. Het stel viert dit uitgebreid met familie, vrienden en kennissen tijdens een receptie. Loco-burgemeester Hans Engels brengt op donderdag 9 augustus een felicitatiebezoek aan het echtpaar.

De heer en mevrouw Berkhof hebben elkaar leren kennen in Haarlem. Aan het einde van de oorlog werkten zij bij een bakkerij en kregen verkering. De heer Berkhof ging na de oorlog twee jaar lang in dienst als dienstplichtig militair bij de mariniers. Na zijn diensttijd is hij gaan werken bij de bedrijfspolitie van de Koninklijke Marine. Ze woonden in die tijd in Haarlem en hebben twee zoons gekregen. Ook zijn zij opa en oma geworden van vijf kleinkinderen.

Na 25 jaar in Haarlem te hebben gewoond, verhuisde het echtpaar naar Ilpendam, waar zij 35 jaar woonden. Mevrouw Berkhof heeft daar veel sociaal werk verricht voor bejaarden. Zij was ook voorzitter van de Ouderwetse Plattelandsvrouwen, later Vrouwen van Nu. De heer Berkhof houdt erg van biljarten en speelt wekelijks een potje tennis. Sinds kort wonen zij in Purmerend. Hier hebben zij het goed naar hun zin.