FreubelFever in Hobby doe - loe- land

De Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen:
Hot & hip, samen in één jasje

De Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen zijn inmiddels een begrip bij duizenden hobbyisten in Nederland. Voor hen is er goed nieuws. In de maand augustus vindt de zevende editie van dit creatieve spektakel plaats. Deze keer volop aandacht voor de Artist Trading Cards.

Identiek, of toch niet?
Scrappers en kaartenmakers hebben veel gemeen: ze hebben dezelfde creatieve drive en werken veelal met dezelfde materialen. Scrappers en kaartenmakers kunnen hun hart ophalen tijdens dit walhalla voor hobbyisten. Net als voorgaande edities kunnen de hobbyisten kennismaken met de nieuwste trends, technieken, producten en materialen op kaart- en scrapgebied.

Kaarten maken
Kaarten maken is nog steeds creatieve hobby nummer een. Dat blijkt wel uit de stortvloed van nieuwe ideeën, producten en materialen. Hobbyisten kunnen met kaarten maken hun creativiteit volledig uitleven. Alles kan. Wie up-to-date wil blijven en materialen wil aanschaffen voor het maken van de mooiste kaarten, mag de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen dan ook zeker niet missen. De beurs biedt een actueel overzicht van materialen en technieken, zoals 3D, Pergamano, Embossing en Incire. Ook de computer wordt steeds meer ingezet om een verrassend resultaat te behalen. Met diverse demonstraties, tips, adviezen en workshops maken de standhouders bezoekers vertrouwd met de fijne technische kneepjes en materiaaleigenschappen.

Johan Vlemmix en het grootste geboortekaartje ooit voor het koninklijk paar! Johan Vlemmix heeft tijdens de Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen op 2 en 3 maart in de Brabanthallen in s-Hertogenbosch samen met honderden creatieve hobbyisten gefreubeld, gepriegeld en geknutseld om het grootste geboortekaartje voor het koninklijk huis ooit te maken. En dat is hem gelukt! Het giga grote geboortekaartje heeft een afmeting van 3,20 meter x 1.60 meter en staat bol van vrolijke creatieve gelukswensen en felicitaties. Johan Vlemmix heeft deze kaart bij Paleis Noordeinde overhandigd en de pers was daar natuurlijk als de kippen bij! De fotos zijn te zien op de aankomende beurs en op de website www.knotsgekkekaartendagen.nl.

Kunstzinnig kleine kaartjes
ATC is de afkorting van Artist Trading Cards. Dit zijn kleine kunstwerkjes die gemaakt zijn op kaarten van precieze afmetingen. Ook ATC is in Amerika bijzonder populair; met name via internet verspreidt ATC zich razendsnel in de rest van de wereld. De Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen biedt vele mogelijkheden voor het maken, ruilen én verzamelen van deze kaarten.

Scrappen
Dit virus, dat uit Amerika is komen overwaaien, houdt duizenden in de greep! Het creatief inplakken van fotos, het zogenaamde scrapbooken, stijgt naar ongekende hoogte. Het is een mooie en originele manier om fotos te bewaren en herinneringen levend te houden. Scrappers gebruiken verschillende technieken om hun fotoverhalen iets extras mee te geven. Eén ding is zeker: steeds minder fotos verdwijnen in dozen of laden. Liefhebbers komen volop aan hun trekken in de diverse stands. Wie fotos meeneemt naar de beurs, kan direct aan de slag. Daarnaast is er aandacht voor andere papiertoepassingen en technieken, waaronder stempelen.

Data en locaties 2007
Brabanthallen Den Bosch 10 en 11 augustus (gratis pendelbus vanaf het station) IJsselhallen Zwolle 24 en 25 augustus

Mannen gratis!
Hobbyisten zijn op al deze dagen welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Volwassenen betalen 7 euro entree.
Kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro voor een kaartje en krijgen daarvoor ook nog eens gratis workshops en een leuke verrassingstas. En ... de mannen mogen gratis naar binnen, mits in gezelschap van een betalende vrouw!


Noot voor de redactie (