AKO & CJP starten samenwerking

07/08/2007 15:54



Stichting CJP



10 augustus gratis tijdschriften bij AKO

AKO en CJP gaan samenwerken. Het doel van deze samenwerking is, onder andere, om bij meer jongeren lezen te stimuleren. De samenwerking start op vrijdag 10 augustus met een actie waarbij alle 300.000 CJP-leden een gratis tijdschrift kunnen ophalen bij een van de 100 AKO winkels. Daarnaast geeft AKO de komende jaren 10% korting aan CJP-leden.

CJP stelt zich ten doel jongeren te verleiden om meer aan cultuur te doen. Tijdschriften zijn belangrijke informatiebronnen. "We willen dat er zo min mogelijk drempels zijn om jongeren in aanraking te brengen met cultuur", aldus CJP-directeur Walter Groenen. "Kranten en tijdschriften zijn belangrijke instrumenten om deze drempels weg te nemen, deze geven vaak veel meer context dan een medium als internet. Met AKO als samenwerkingspartner, die landelijk op strategische locaties haar winkels heeft, verwachten we hier een grote slag in te kunnen maken."

Naast de 10% korting op het totale assortiment tijdschriften en schrijfwaren die de AKO de komende jaren aanbiedt zal de boekwinkelketen in de samenwerking tevens veel aandacht besteden aan literatuur en, meer specifiek, de AKO Literatuurprijs. AKO-directeur Van Geest: "Lezen staat binnen AKO centraal, door de samenwerking met CJP kunnen wij het lezen van tijdschriften en boeken onder jongeren een extra impuls geven".

CJP geeft korting op uiteenlopende zaken en AKO is een aanvulling op de bestaande samenwerkingen. CJP-directeur Groenen: "Wij denken dat vele CJP-leden gebruik gaan maken van deze nieuwe korting die op onder andere kranten en tijdschriften zal worden verstrekt. Bovendien zullen vele niet-leden een CJP-pas gaan aanschaffen door deze unieke kortingsregeling." Naast de kortingsregeling verwachten beide organisaties in de toekomst meer gezamenlijke acties ter bevordering van het lezen onder jongeren. De samenwerking zal minimaal 3 jaar duren.