Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 9 augustus 2007

Nederlandse Basketball Internationals luiden bel kaasmarkt

Op vrijdag 10 augustus openen Nenad Cvjetkovic en Mike Nahar met het luiden van de bel om 10.00 uur de Alkmaarse kaasmarkt. Ze komen naar Alkmaar op uitnodiging van de wethouder Sport, de heer Hans Meijer. Nadat de kaasmarkt is geopend geven ze op het Waagplein een basketball demonstratie.

Nenad Cvjetkovic maakt deel uit van het Nederlandse Nationale Heren Basketballteam. Mike Nahar - geboren en getogen in Alkmaar - is ex-international. Nadat hij begonnen was bij de Alkmaar Guardians startte hij zijn professionele sportcarrière in Amerika. Aansluitend speelde hij in Portugal, Griekenland, Italië, België en Duitsland. Momenteel is hij profspeler voor Omniworld Almere. Cvjetkovic en Nahar komen naar de Alkmaarse kaasmarkt samen met de topsportcoördinator van de Nederlandse Basketball Bond, de heer Marc Schuurman.

Plus Alkmaar basketball toernooi 2007
Van 16 tot en met 18 augustus a.s. speelt het Nationale Heren Basketballteam, voor het tweede achtereenvolgende jaar, in sportcentrum Oosterhout in Alkmaar een internationaal toernooi. Dit ter voorbereiding voor de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap. Er wordt gespeeld tegen de nationale teams van Zwitserland en Noorwegen en het team van het Holy Cross College uit Massachusetts (USA). De Nederlander Francisco Elson, die afgelopen seizoen met de San Antonio Spurs kampioen van de NBA werd, speelt tijdens het toernooi ook in Alkmaar. Hij maakt sinds kort weer deel uit van de nationale selectie.

Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt wordt het gezelschap door wethouder Meijer ontvangen in het stadhuis. Daarbij zijn ook aanwezig de organisatoren van het Alkmaarse toernooi, de heer George Presburg (voorzitter), mevrouw Annelies Hellingman (vice-voorzitter) en de heren Frans Bol en John Kager. Na het luiden van de bel en de basketball demonstratie krijgt het gezelschap een rondleiding over de kaasmarkt.

Voor nadere informatie: Petra van Vliet, tel. 072 548 8983 / 06 21217375


-----------------------

---- --