Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 09-08-2007

Televisie
EENVANDAAG

Uitzending vrijdag 10 augustus
Nederland 1 - 18.20 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG VRIJDAG 10 AUGUSTUS

55 jaar zeehonden opvangen

De zeehondenopvang van Ecomare op Texel bestaat 55 jaar. Deze Zeehondenopvang was de eerste in Europa. In 1952 ontfermde de toenmalige conservator van het Texels Museum Gerrit de Haan zich met zijn vrouw Annie voor het eerst over een huiler. Vele jonge en zieke zeehonden volgden. In de loop van de tijd werd de opvang steeds professioneler. In EENVANDAAG een blik in het verleden en in de toekomst.

Volkstuintjes moeten verdwijnen

Eigenaren van volkstuintjes in Rotterdam-Noord raken hun moestuinen en buitenverblijfjes kwijt. Spoorbeheerder Prorail gaat ze weghalen omdat machinisten schrikken van mensen langs het spoor. In EENVANDAAG commentaar van Prorail en een portret van Arie Kersbergen, die na 47 jaar zijn volkstuin moet verlaten.

EENVANDAAG Beeldcanon - Rudolf Spoor

Na de geschiedeniscanon en de wetenschapscanon ook vrijdag in EENVANDAAG de 'Beeldcanon'. Welke beelden in de mediamaalstroom blijven ons bij? Welke beelden hebben impact? Die vraag stelt EENVANDAAG aan dertig professionals op het gebied van beeld. Programmamakers, filmers, fotografen en reclamemakers. Vrijdag regisseur Rudolf Spoor.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl




EenVandaag