Politie Flevoland

Drie rijbewijzen ingevorderd

Flevoland, 10-08-2007 o Het VerkeersTeam heeft gisteren drie rijbewijzen ingevorderd wegens snelheidsovertredingen van 50 km/h en meer. Andere automobilisten gingen op de bon wegens snelheidsovertredingen van 30 tot 50 km/h, het niet gebruiken van de autogordel of telefoneren in de auto.

Donderdag controleerde het VerkeersTeam op verschillende locaties in Almere. Op de Vrijheidsdreef en de Randstaddreef werden 43 automobilisten of hun passagiers bekeurd omdat zij de autogordel niet droegen. Twee automobilisten kregen een bekeuring wegens het niet-handsfree bellen tijdens het rijden. Op de Buitenring werden met de lasergun zes automobilisten bekeurd wegens een grove snelheidsovertreding.

Een 32-jarige automobilist uit Almere reed op de Buitenweg 151 km/h terwijl daar 80 km/h is toegestaan. Een 27-jarige plaatsgenote bracht het tot 142 km/h. Een 22-jarige Almeerder tenslotte verdubbelde de snelheidslimiet. Hij werd geklokt op 161 km/h.

Ook de rollentestbank werd donderdag in Almere ingezet. Dit leverde drie opgevoerde bromfietsen op, terwijl twee bromfietsers zonder helm reden. Twee bromfietsers liepen een bekeuring op omdat zij niet in het bezit waren van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat.