FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: aanbesteding busvervoer Haaglanden niet ten koste van werknemers en reizigers

FNV Bondgenoten heeft vanochtend een gesprek met Stadsgewest Haaglanden over de aanbesteding van het busvervoer in Haaglanden. De vakbond zal nogmaals benadrukken dat de belangen van werknemers én reizigers moeten worden geborgd in het aanbestedingstraject.

Remko Mast, bestuurder FNV Bondgenoten: "De brief die we vorige week aan het Stadsgewest stuurden, heeft effect gehad. Ze staan in ieder geval open voor een gesprek, maar praten alleen is niet genoeg. Het Stadsgewest dient onze eisen over te nemen in de Nota van Inlichtingen. Haaglanden maakt onnodig veel haast met de aanbestedingen en verhoogt daarmee het risico op fouten of missers. We willen voorkomen dat Den Haag ook een proeftuin voor aanbestedingstrajecten wordt."

De vakbond wil dat het aanbestedingstraject tijdelijk of definitief wordt gestaakt als de regering besluit dat het aanbesteden van het openbaar vervoer in de vier grote steden niet langer verplicht is. In dat geval wil FNV Bondgenoten met het Stadsgewest om de tafel zodat in de afweging van de voor- en nadelen van openbaar aanbesteden de belangen van alle betrokkenen worden meegenomen.

Begin juli sprak de vakbond per brief aan gemeentebesturen in Stadsgewest Haaglanden zijn zorg uit over de aanbesteding van het busvervoer in de regio. FNV Bondgenoten is bang dat als het aanbestedingstraject op de huidge wijze wordt voortgezet, situaties als nu in Brabant bij Veolia ook Haaglanden gaan treffen.
---