Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 10-08-2007

Drie mannen aangehouden

OUDEWATER In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 augustus controleerden surveillerende agenten een auto op de Zwier Regelinkstraat. In de auto zaten drie mannen, 26, 34 en 35 jaar, afkomstig uit Roemenie. Toen de politie vroeg ook even in de auto te mogen kijken bleken er verschillende inbrekerswerktuigen in te liggen. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de drie mannen en de werktuigen.

Diverse verkeerscontroles

Op donderdag 9 augustus hield de politie verschillende verkeercontroles in Woerden en Breukelen.

Tussen 08.00 en 09.15 uur controleerden agenten het verkeer richting Woerden op de M.A. Reinaldaweg. Tien personen kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen. Eén bestuurder omdat hij niet handsfree belde.

Rond 11.00 uur controleerden agenten op het parkeergedrag in Breukelen op de Hazeslinger, de Markt en de Kerkbrink. Drie automobilisten kregen een bekeuring omdat zij geen parkeerschijf achter de voorruit hadden in de blauwe zone. Twee voor het parkeren in een zone waar een parkeerverbod geld.

Tussen 14.45 en 15.30 uur controleerden agenten in Breukelen het éénrichtingverkeer op de Herenstraat. Zij deelden 15 waarschuwingen uit aan automobilisten die tegen de rijrichting in reden. Bestuurders die de verbodsborden negeren riskeren een bekeuring.