Ministerie van Defensie

ACTUEEL

10-08-2007 10:00

URUZGAN EENSGEZIND OVER 80 PROJECTEN

Tachtig ontwikkelingsprojecten voor een betere toekomst voor Uruzgan - Archieffoto: Richard Frigge

Er moet een Provinciaal Ontwikkelingsplan 2008 komen, waarin zoân 80 ontwikkelingsprojecten worden benoemd. Dat is het resultaat van besprekingen tussen burgers uit Uruzgan, het provinciaal bestuur en vertegenwoordigers uit Kabul. Zij spraken van 5 tot en met 9 augustus over de problemen in de Afghaanse provincie. De gesprekken, in het kader van de Afghan National Development Strategy vonden plaats in Tarin Kowt tijdens de âSub-National Consultationsâ (SNC).

Meer dan 120 personen uit alle geledingen van de bevolking waren aanwezig bij de besprekingen in de residentie van de gouverneur van Uruzgan, Abdel Hakim Munib. Naast delegaties uit Tarin Kowt, Deh Rawod, Char Chiney/ Shahid-e Hassas, Chora, Khas Uruzgan en Gizab waren er ook vertegenwoordigers van de Kuchis, gehandicapten, vluchtelingen en lokale NGOâs spraken met de provinciale en landelijke bestuurders. Daarnaast werd een speciale vrouwenbespreking gehouden nabij de residentie.

Er werd gediscussieerd in acht verschillende werkgroepen; bestuur, veiligheid, gezondheidszorg, onderwijs, landbouw, infrastructuur, economie en sociale zaken. De laatste twee dagen van de besprekingen zijn gebruikt om alle voorstellen te verwerken in een voorlopig plan van 80 projecten, tien per sector. De uitvoering van het plan begint volgend jaar.

Met steun van gouverneur Munib, werden de 120 deelnemers gedurende de vier dagen ondergebracht in de stad. Een delegatie van de UNAMA en het UNDP woonden de besprekingen ook bij. Ook het Provinciaal Reconstructie Team van de Task Force Uruzgan werd vertegenwoordigd.