Partij voor de Vrijheid (PVV)


Weinig bescherming van burgers tegen dierenrechtenterroristen - vrijdag 10 augustus 2007
Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Justitie en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het gebrek aan bescherming van burgers tegen dierenrechtenterroristen.


1.)
Klopt het dat opdringende dierenrechtenterroristen ternauwernood belet kon worden om het gebouw van Euronext te Amsterdam binnen te dringen (1) ?

2.)
Hoe is het mogelijk dat er te weinig politiebescherming was ingezet waardoor deze gevaarlijke situatie kon ontstaan? Waarom is deze hele bende niet gearresteerd?

3.)
Waarom heeft de politie toegelaten dat personen die in het gebouw werken, werden geïntimideerd en gefotografeerd door de dierenrechtenterroristen?

4.)
Vindt u het een toelaatbare situatie dat de politie de door de dierenrechtenterroristen in het nauw gedreven burgers adviseert om, als ze aangifte willen doen, er rekening mee te houden dat de dierenrechtenterroristen dan hun adres te weten zouden komen? Is dit de rechtsbescherming die u burgers te bieden heeft? Hoe gaat u dit voor de toekomst oplossen?

5.)
Bent u nog steeds van mening dat er geen reden is om te onderzoeken of er in deze sprake is van georganiseerde criminaliteit onder de dierenrechtenterroristen? Zo ja, waarom?

(*) Het Financieele Dagblad 10 augustus 2007
http://www.fd.nl:80/ShowKrantArtikel.asp?KrantArtikelId=581801


____________________