Politie Haaglanden

Persberichten 10 augustus

Haaglanden, 10-08-2007

Verdachten mishandeling aangehouden
Den Haag - Politie Haaglanden heeft deze week in totaal zes Haagse jongens aangehouden die ervan worden verdacht op woensdag 25 juli en zondag 29 juli een 16-jarige Hagenaar te hebben mishandeld. Het slachtoffer werd hierbij geslagen en geschopt. Ook werd het slachtoffer door een van de verdachten met een kettingslot op zijn rug geslagen. Tijdens de mishandeling op 25 juli werden de oordopjes van de i-Pod van het slachtoffer weggenomen. Op 29 juli zochten de Haagse jongens het slachtoffer opnieuw op om hem te bewegen tot intrekking van de aangifte, wat uitmondde in de tweede mishandeling. De mishandelingen vonden beiden plaats in Houtwijk. Na onderzoek door politiebureau Loosduinen zijn op maandag 6 augustus vier verdachten en op dinsdag 7 augustus twee verdachten aangehouden. Alle verdachten zijn in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Het zestal is donderdag 9 augustus 2007 voorgeleid aan de rechter-commissaris op het Paleis van Justitie. De verdachten is poging tot zware mishandeling in vereniging en openlijk geweld ten laste gelegd. De rechter-commissaris verlengde de hechtenis van vijf jongens met veertien dagen. Een 15-jarige Hagenaar werd onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld.

Drie bekeuringen voor bromfietser
Den Haag - Agenten zagen op donderdag 9 augustus om 15.00 uur op de Rijksweg aan 20-jarige Hagenaar zonder helm op een bromfiets rijden.De agenten hielden de bromfietser staande. Tijdens de controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs of certificaat. Daarnaast had hij nog een oude verzekeringsplaat uit 2006 op zijn bromfiets zitten. Voor het rijden zonder rijbewijs en helm en de oude verzekeringsplaat kreeg de Hagenaar een bekeuring.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Agenten zagen op vrijdag 10 augustus rond 3.00 uur op de kruising van de Heemstraat met de Hoefkade uit een volledig gestript voertuig, zonder buitenspiegels en sloten, rook komen. De 32-jarige Haagse bestuurder verklaarde dat het voertuig gestript was omdat hij het over ging spuiten. Bij nader onderzoek bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Aan het bureau bleek de auto ook eigendom te zijn van een 31-jarige vrouw uit Schiedam. Zij had de auto inderdaad afgegeven om overgespoten te worden, maar van de verdachte had zij nog nooit gehoord. De politie onderzoekt de zaak verder.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag - De politie rolde op donderdag 9 augustus om 8.00 uur in een woning in de Honthorststraat een in werking zijnde hennepkwekerij op. Agenten hielden een 50-jarige bewoner aan als verdachte. Een nog onbekend aantal planten en apparatuur werd in beslag genomen voor vernietiging. Eneco sloot de elektra af in verband met illegale aftapping.

4-jarige jongetje aangereden
Den Haag - Een 4-jarige jongetje uit Den Haag raakte op donderdag 9 augustus om 23.25 uur op de Stille Veerkade gewond. Door nog onbekende oorzaak werd hij aangereden door een personenauto. De ambulance vervoerde het jongetje naar het ziekenhuis. Daar bleek het letsel mee te vallen. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Camera snapt spiegelvernielers
Den Haag - Een paar baldadige jongens van 18 en 19 jaar hielden 10 augustus rond 04.40 uur geen rekening met de camera's van het ministerie van Defensie. De beveiliging van het ministerie zag hen rond 4.40 uur op de Kalvermarkt buitenspiegels van auto's trappen. De politie kon de twee jongens daarop aanhouden.

Geurige sok
Den Haag - Een medewerker van een drogisterij aan de Grote Marktstraat werd 7 augustus door de camera betrapt op het stelen van aftershave. Tijdens een controle door het winkelpersoneel werd er een leeg doosje aftershave in het schap aangetroffen. Een medewerker van de winkel controleerde daarop de camerabeelden uit de winkel. Daarop was te zien hoe een personeelslid de verpakking opende en het flesje in zijn sok verborg. Ook was te zien hoe hij een pakje sigaretten stal. De betreffende medewerker wordt binnenkort uitgenodigd op het politiebureau.

Tassenroller betrapt
Den Haag - Portiers van een uitgaansgelegenheid aan de Prinsengracht betrapten vrijdagochtend 10 augustus om 3.00 uur een 27-jarige jarige tassenroller. Een 27-jarige bezoekster uit Den Haag zag de man vanaf de dansvloer bij haar tas rommelen. Enige tijd later bleek de tas verdwenen. De vrouw wist de man te traceren in de club waarop portiers hem vasthielden. Hij bleek een aantal eigendommen van de vrouw in zijn bezit te hebben, waarop hij door de politie werd aangehouden.

Verdachte verstopt zich op de wc
Den Haag - Een getuige waarschuwde vrijdag 10 augustus rond 1.15 uur de politie toen hij zag dat iemand zich verdacht ophield bij een pand aan het Gevers Deynootplein. Het bewuste pand wordt momenteel verbouwd. Politieagenten klommen bij de bouwplaats over de schutting en vonden daar een tas gevuld met koperen pijpen en koppelingen en diverse inbrekersgereedschappen. Na een korte zoektocht troffen ze in het mobiele toilet op de bouwplaats bovendien een 16-jarige Haagse jongen aan. De Hagenaar is aangehouden op verdenking van diefstal.

Bromfietser met een stuk in de kraag
Leidschendam - Een 17-jarige jongen uit Leidschendam reed 10 augustus om 01.00 uur onder invloed op zijn brommer op de Damhouderstraat. Hij moest blazen met 565 ugl. als resultaat. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal en kon hij even later lopend zijn weg vervolgen.

Fietser gewond
Wassenaar - Een 37-jarige fietser uit Wassenaar liep donderdag 9 augustus om 15.00 uur letsel op aan zijn voet. Hij was op de rotonde bij de Langstraat en Lange Kerkdam met een auto in botsing geraakt. De ambulance vervoerde de Wassenaarder naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

325 blaastesten
Wassenaar - De politie liet donderdagavond tussen 18.00 uur en 23.00 uur 325 automobilisten op de Wittenburgerweg een blaastest afleggen. Van hen kregen twee bestuurders een proces-verbaal vanwege het overschrijden van de alcohollimiet. Zij bliezen respectievelijk 345 en 355 ugl. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving: voor hen ligt de grens op 88 ugl.

Snelheidscontrole op verzoek
Wassenaar - Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners controleerde de politie donderdag 9 augustus tussen 08.15 uur en 12.15 uur op de Lange Kerkdam op snelheid. 2.680 automobilisten passeerden de controle, 114 van hen kunnen binnenkort een boete verwachten voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 96 km per uur. 's Avonds keerden de agenten tussen 21.00 uur en 22.00 uur terug. Toen passeerden 420 voertuigen de flitser en legden ze 37 overtreders op de gevoelige plaat vast. Ook zij kunnen een boete thuis verwachten.

Te diep in glaasje
Rijswijk Een 37-jarige automobilist uit Den Haag bleek 10 augustus rond 03.50 uur teveel te hebben gedronken. Agenten controleerden de man op de Haagweg. Hij blies 300 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De Hagenaar kreeg een proces-verbaal.

Greep uit de kassa, twee meiden vast
Rijswijk De politie kon 9 augustus om 14.45 uur twee meiden aanhouden die in een lunchroom op de Colijnlaan een greep in de kassalade hadden gedaan. Een getuige en de medewerkster van de lunchroom konden een goed signalement geven waardoor agenten de meiden in de leeftijd van 16 en 17 jaar, beiden uit Den Haag al snel te pakken hadden. De twee zitten nog vast, de politie onderzoekt de zaak.

Teveel op
Delft Politieagenten kregen 10 augustus rond 04.30 uur een melding dat er een op de Schieweg een auto op het parkeerdak van een groothandel rondjes zou rijden. De agenten troffen een 23-jarige automobilist uit Delft aan die onder invloed van alcohol was. De Delftenaar, een beginnend bestuurder, blies 105 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man is met een proces-verbaal op zak naar huis gegaan.